Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Sürgősségi ellátás, kórházak, gyógyszertárak

A virágkarneváli felvonulást elsősegélynyújtók is biztosítják, hogy az eseményen váratlanul rosszul lévők segítségére siethessenek. Ettől függetlenül jó tudni, hogy szükség esetén a városban hol lehet orvosi segítséget kérni.

Traumatológiai ügyelet a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézetében működik (Debrecen, Bartók Béla út 2-26., tel.: (52) 511–777). A kórházat a Bartók Béla út rekonstrukciója miatt jelenleg a városközpontból leggyorsabban gépkocsival a Hatvan utca – Kishegyesi út – Dorottya utca útvonalon lehet elérni. Internet: www.kenezykorhaz.hu 

Gyermekorvosi ügyelet – a nap 24 órájában – a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrumának Gyermekgyógyászati Klinikáján (Debrecen, Nagyerdei Körút 98., tel.: (52) 416-275) működik. A városközpontból tömegközlekedési eszközzel leggyorsabban az 1. számú villamossal (Klinika megálló), személygépkocsival a Péterfia utca – Bem tér – Simonyi út – Nagyerdei körút útvonalon keresztül érhető el. A klinikatelepen belüli eligazodást a főbejárat portaszolgálata segíti. Internet: www.dote.hu

Felnőtt orvosi ügyelet – a nap 24 órájában – a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrumának I. számú Belgyógyászati Klinikájának oldalszárnyában, a klinika ambulanciáján működik (Debrecen, Nagyerdei Körút 98., tel.: (52) 404-040). Az ügyelet a Klinika főbejáratának közelében, balra található. A városközpontból tömegközlekedési eszközzel leggyorsabban az 1. számú villamossal (Klinika megálló), személygépkocsival a Péterfia utca – Bem tér – Simonyi út – Nagyerdei körút útvonalon keresztül érhető el. Internet: www.dote.hu.

Fogászati ügyelet csak hét végén és ünnepnapokon 8 órától 14 óráig a Szent Anna utca 11. alatt működik (tel.: (52) 416-261. Tömegközlekedéssel legegyszerűbben az 1. számú villamossal a Piac utcán közlekedve a Szent Anna utcai megállótól érhető el. Személygépkocsival a városközpontból a Piac utca – Szent Anna utca az útvonal. Információk egyéb fogászati rendelőkről: http://portal.debrecen.hu/intezmenyek/egeszsegugyi/fogaszatirendelo 

Addiktológia a Varga utca 1. alatt (tel.: (52) 416-261, 348-888) található. Az 1. számú villamossal a Piac utcán közlekedve a Szent Anna utca megállótól a Szent Anna utca – Varga utca útvonalon érhető el. Személygépkocsival a városközpontból szintén a Piac utca – Szent Anna utca – Varga utca a legegyszerűbb útvonal. Hét végén és ünnepnapokon nincs ügyelet, a rendelési idő hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 8 és 14, csütörtökön 12 és 18 óra között.

Gyógyszertárak

A város legnagyobb gyógyszertára a városközpontban, a Kistemplom (Csonkatemplom) mellett, a Széchenyi utca 1. alatt található Kígyó Patika (tel.: (52) 413-546, 326-666).
A naponta – hétvégén is – a leghosszabban, reggel 8-tól este 22 óráig nyitva tartó gyógyszertár a városközpontban a Nagytemplom melletti Nap Patika a Hatvan utca 1. alatt található (tel.: (52) 413-115, 530-517).

Éjszakai ügyelet: a Debreceni Egyetem Orvostudományi Centruma (Klinika) területén (Debrecen, Nagyerdei körút 98.) a főbejárattól balra található Libra Gyógyszertár hétköznapokon reggel 8 és este 22 között tart nyitva. A gyógyszertár este 22-től reggel 8 óráig a hét minden napján ügyeletet tart (tel.: (52) 432-288, 534-388).

A debreceni gyógyszertárak listája megtalálható a http://portal.debrecen.hu/intezmenyek/egeszsegugyi/gyogyszertarak címen. 

2017. július 23., vasárnap
Lenke

Menetrend


Fórum bejelentkezés