Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Bíróság előtt a határozat

A debreceni önkormányzat bíróság előtt támadja a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát. A döntőbizottság ugyanis olyan hibákat vétett a döntéshozatalában, amikkel kapcsolatban már az uszoda perben a város pernyertes lett a Fővárosi Bíróságon.

Részletek

Keresi az igazát a város

Bíróságon támadja meg Debrecen önkormányzata a Közbeszerzési Döntőbizottságnak (KDB) a debreceni villamos tenderrel kapcsolatos döntését – közölte Pajna Zoltán, a cívisváros gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere.

Részletek

Győz-e a bürokrácia vagy az utasok érdekét is védi valaki?

Hét hónap eltelte után sincs eredménye a Debrecen kettes villamos járműtendernek, melyet DMJV Önkormányzat és a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. konzorciuma, 2009. október 14-én jelentett meg az Európai Unió Hivatalos Lapjában.

Részletek

Spanyol cég gyárthatja az új debreceni villamosokat

Eredményesen zárult 2010. március 3-án az új debreceni 2-es villamosvonal járműveinek beszerzésére negyedszer indított nyílt európai uniós közbeszerzési eljárás.

Részletek

A legolcsóbb nyert

A második debreceni villamosvonal 7,5 milliárd forintból épül.

Részletek

Öt pályázó gyártana debreceni villamost

A debreceni 2-es villamos beruházásához kapcsolódó két közbeszerzési pályázattal is foglalkozott 2010. január 22-i ülésén az erre hivatott bíráló bizottság.

Részletek

Öt jelentkező

Öt konzorcium pályázik a leendő debreceni 2-es villamos pályájának és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrának a megépítésére.
Részletek

Újabb közbeszerzés

A debreceni közgyűlés tulajdonosi bizottsága közbeszerzési eljárást indított a 2-es villamos pályájának megépítésére, s pályáztatja a terveket ellenőrző szakember pozícióját is.
Részletek

Késik a 2-es villamos

Az eredménytelen járműbeszerzési tender miatt két évet csúszik a 2-es villamos beruházása, így a legújabb tervek szerint a teljes program 2012-re valósulhatna meg.

Részletek

Pályaépítési kivitelezési tender

A debreceni önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást indít generálkivitelező kiválasztására a 2-es villamosvonal és a hozzá kapcsolódó teljes infrastruktúra megépítése kapcsán.

Részletek

Eredménytelen közbeszerzés

A debreceni 2-es villamos-vonal járműbeszerzése második nyílt közbeszerzési eljárását is eredménytelennek ítélte a bíráló bizottság.

Részletek

Debrecen ismét kiírja a villamos-beszerzési pályázatot

A 2-es villamos fejlesztési projekt keretében 18 darab villamosjármű beszerzésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást ismét meghirdeti Debrecen önkormányzata.

Részletek

Kiadvány a 2-es villamosról

A debreceni 2-es villamos címmel tájékoztató kiadványt jelentetett meg Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. konzorciuma. A füzetben magyar és angol nyelven többek közt a debreceni villamosközlekedés históriájáról, a 2-es villamosvonal fejlesztésének európai uniós vonatkozásairól, a projekt eddigi történetéről, az útvonalról és a megállókról, a leendő új villamosjárművekkel kapcsolatos elvárásokról, a projekt környezetvédelmi, forgalomszervezési vonatkozásairól olvashatnak az érdeklődők, s megismerhetik a beruházással kapcsolatos lakossági véleményeket is.

Részletek

2-es villamos: nincs veszélyben

A villamosok beszerzésére kiírt eljárás eredménytelensége a projekt megvalósítását semmilyen értelemben nem veszélyezteti – kizárólag a járműbeszerzés tekintetében jelent mintegy 3 hónapnyi csúszást.

Részletek

Villamosokat vesz Debrecen

A 2-es nyomvonalon majdan közlekedő villamosok gyártója és a típusa még nem ismert, az új szerelvényekkel szembeni elvárásokat azonban már megfogalmazta az önkormányzat.

Részletek

Megjelent a járműbeszerzési tender

A debreceni önkormányzat 18 darab alacsony padlós villamosra írt ki nyílt közbeszerzést az uniós támogatással épülő második városi vonalra. A felhívás a 2009. január 5-i Közbeszerzési Értesítőben jelent meg – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Részletek

Megvan az EU-s támogatás!

A debreceni 2-es villamosvonal kiépítésének programja az első olyan magyar nagyprojekt, melyet a 2007-2013-as tervezési időszakban az Európai Bizottság elfogadott.

Részletek

Visszavont pályázat

Visszavonta a 2-es villamosjárat üzemeltetésére kiírt, 18 jármű beszerzéséről szóló pályázatát az önkormányzat. A tendert ugyanis megtámadta az egyik jelentkező.

Részletek

EU: válaszra várva

Fontos állomásához érkezett a 2-es villamos nagyberuházás. 2008. szeptember 11-én ugyanis a projektben résztvevő konzorcium és a Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet aláírta a támogatási szerződést, ám a kormánynak még válaszolnia kell az EU által feltett kérdésekre.

Részletek

2009 tavaszán kezdődhet

A 2-es villamosvonal építésének munkálatai a tervek szerint 2009 tavaszán a közművek kiváltásával kezdődhetnek – nyilatkozta Pajna Zoltán alpolgármester a Debrecen Online internetes portálon 2008. szeptember 10-én megjelent interjújában. 

Részletek

Tervezhetik az új villamosokat!

Debrecen önkormányzata már a brüsszeli döntés előtt kiírhatta a pályázatot a leendő 2-es villamos nyomvonalán közlekedő járművek gyártására, s ugyancsak kiírták a mérnöktendert is – tájékoztatta a Hajdú-bihari Naplót 2008. augusztus 22-én Varga László.

Részletek

EU-sínen a debreceni villamos

Áttörést jelenthet az EU-pénzek felhasználásában, hogy a magyar nagyprojektek közül a debreceni 2-es villamossal 2008. június 30-án megérkezett az első fecske Brüsszelbe. A hír a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közleménye szerint is túlmutat önmagán, mert újabb fontos lépést jelent a közösségi források teljes körű hasznosítása útján.

Részletek

Szabad jelzés a 2-es villamosnak

A kormány napokon belül benyújtja Brüsszelbe a debreceni vilamosprogramra és a közép-dunántúli hulladékfeldolgozóra vonatkozó úgynevezett uniós „nagyprojekteket”, amelyeket szerdán (2008. június 18.) hagyott jóvá – mondta el a Népszabadság kérdésére válaszolva Brüsszelben Bajnai Gordon.

Részletek

Vizit a döntés előtt

A brüsszeli döntéshozóknak mutatták be a kettes villamos terveit 2008. május 28-án Debrecenben. A Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet igazgatója szerint a projekt mindenben megfelel az uniós előírásoknak, így minden bizonnyal Brüsszelben is támogatni fogják. Kósa Lajos polgármester úgy véli: ha júniusban aláírják a támogatási szerződést, akkor 2010-ben már járhat is a kettes villamos.

Részletek

Debrecen beadta a 2-es villamos pályázatát

Az Új Magyarország Program – azaz a II. Nemzeti Fejlesztési Terv – támogatási listája és 2007-2008 évi akcióterve alapján Debrecen város önkormányzata 2008. február 29-én benyújtotta pályázatát a debreceni 2-es villamosvonal és tartozékai 2008 és 2010 közötti kivitelezésére, valamint a szükséges számú villamosjármű beszerzésére 17 537 millió forint beruházási összértékkel, 10,1 százalék saját forrás biztosításával.

Részletek

A 2-es villamosvonal megvalósítása felé

A 2-es villamosvonal megvalósításának terve már 2001 óta napirenden van Debrecenben. Mióta a megvalósításra reális esély látszik, a tervezett beruházással kapcsolatban számos lakossági fórumot tartott a város önkormányzata. A tervek a legszigorúbb közlekedésszakmai szempontok szerint készültek, annak érdekében, hogy Debrecen ehhez a projekthez elnyerhesse az Európai Unió támogatását. Ennek forrásai a közelmúltban nyíltak meg.

Részletek

Elkésett nyomvonal-vita

A közgyűlés  2008 január 30.-án megszavazta, hogy Debrecen pályázatot nyújtson be a kettes villamos nyomvonalának építésére

Részletek

Terv-nyertes

Hamarosan elkészülhet a debreceni új 2-es villamosvonal megvalósításához szükséges kiviteli szintű tenderterv.

Részletek

Közúti villamos vasúti hálózatának fejlesztése

A pálya tervezési munkálataira kiírt pályázat eredménye.

Részletek

A túlnyomó többség támogatta

A DKV Rt. megbízásából 2005-ben közvélemény-kutatást végzett a Real-PR 93 Kft. a 2-es villamos a nyomvonaltervének lakossági elfogadottsága és a várható utazási jellemzők felmérése céljábó. A kutatást a tervezett nyomvonal mentén élő, 16 évet betöltött életkorú lakosságból reprezentatív mintaként kiválasztott 600 fő körében készítették el.

Részletek

2-es villamos 2009-re

Átgondolatlan és tartalmában aránytalan az a program, ami az országos közlekedésfejlesztésre határoz meg központi támogatási összegeket  – jelentette be sajtótájékoztatón Kósa Lajos, polgármester.

Részletek

2017. július 22., szombat
Magdolna

          Nyomvonaltérkép