Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Gazdálkodó szervezetek

A regisztrált vállalkozások száma Debrecenben 2007. január 1-én 28.033 volt, amely érték 2001-hez képest 13 százalékos bővülést jelent. A Hajdú-Bihar megyében bejegyzett regisztrált vállalkozások 56,3 százaléka működött a megyeszékhelyen. A vállalkozások relatív (népességszámra vetített) adatait tekintve Debrecen kedvező helyzetben van: az 1000 főre jutó regisztrált vállalkozások száma a városban jelentős mértékben meghaladja mind a megyei, mind pedig az országos értéket.

Részletek


Helyi adókedvezmények

Az európai uniós előírásoknak megfelelően a helyi adókból a vállalkozóknak adott korábbi mentességek és kedvezmények 2007. december 31-én megszűntek. Debrecen városa ugyanakkor igyekszik preferálni a K+F tevékenységre nagyobb figyelmet és összegeket fordító cégeket.

Részletek


Kutatás, fejlesztés

A városban folyó kutatási-fejlesztési (K+F) tevékenységek központja egyrészt a Debreceni Egyetem, másrészt a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Központja (MTA Atomki).

Részletek


Foglalkoztatási helyzet

Debrecen foglalkoztatottsági helyzete az új évezredben hosszú ideig kedvezően alakult: az alkalmazásban állók száma 2002 és 2006 között – ha nem is jelentős mértékben de – emelkedett. 2006 és 2007 között azonban egy jelentős visszaesés következett be, amelynek hátterében a feldolgozóiparban alkalmazottak számának a csökkenése állt.

Részletek


2017. július 22., szombat
Magdolna