Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Könnyen megközelíthető

Debrecent több európai fontosságú közlekedési folyosó érinti, így ideális kiindulópontul szolgál az Oroszország, Ukrajna, Románia és Szlovákia felé irányuló kereskedelmi kapcsolatoknak.

Részletek


Közúthálózat

Debrecen közúti elérhetőségének fő tengelyei az M3-as, illetve M35-ös autópályák, valamint a 4-es számú főút. Emellett Debrecenben fut össze még több országos másodrendű főútvonal Miskolc (35-ös), Füzesabony (33-as), Szeged – Békéscsaba (47-es), Nyírábrány (48) és Mátészalka (471-es) irányából.

Részletek


Vasúthálózat

Debrecen a Tiszántúl vasúti hálózattal egyik legjobban ellátott csomópontja. A mellék- és fővonalak itt összefutó hálózata jól lefedi a megye területét. A város meghatározó vasúti kapcsolata az E52 jelű (100-as), Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony kétvágányú villamosított nemzetközi törzsvonal, amely a TINA hálózat egyik meghatározó hazai eleme.

Részletek


Energiaellátás

Debrecenben 2006-ban az összes szolgáltatott villamosenergia mennyisége 656.710 ezer kWh volt, amelyből 208.085 ezer kWh-t a háztartások használtak fel.

Részletek


Ivóvízellátás és csatornázottság

Debrecen ivóvízellátása két forrásból biztosított. Az ivóvíz egy részét a város alatt elterülő homokos-kavicsos víztároló rétegek felszín alatti készletéből nyerik, a másik része viszont a Tiszából, pontosabban a Keleti-főcsatornából származik.

Részletek


Hulladékgazdálkodás

A hulladékgazdálkodási feladatokat, a hulladék gyűjtését és szállítását Debrecenben az 51 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő AKSD Városgazdálkodási Kft. látja el. A hulladékgyűjtésbe bevont lakások aránya 2006-ban 95,2 százalékos volt. A rendszeresen tisztított közterület kiterjedése 1.632.000 négyzetméter.

Részletek


2017. július 22., szombat
Magdolna