Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

2016 decemberi rendkívüli közgyűlés

2016. december 8., csütörtök

A debreceni Agrár-innovációs Park területén található ingatlanok megvásárlásának szándékáról tárgyalt a város közgyűlése 2016. december 8-án tartott rendkívüli ülésén, melynek ez volt az egyetlen napirendi pontja.
 
Debrecen önkormányzata Integrált Településfejlesztési Stratégiája keretében a helyi gazdaság fejlesztése, a városban lakók életminőségének javítása, a település ipari kultúrájának fejlődése és a foglalkoztatás elősegítése érdekében ösztönözni kívánja a Magyarországon székhellyel, vagy fiókteleppel rendelkező vállalkozásoknak a város területén való letelepedését, a munkahelyteremtésre irányuló beruházásokat. Mindezen célok megvalósítása érdekében az önkormányzat a debreceni Agrár-innovációs Park területén található ingatlanokra vonatkozó vételi szándékával kereste meg a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet. Az ingatlanok – melyek területe összességében 15 hektár – a Magyar Állam tulajdonában és a Debreceni Egyetem vagyonkezelésében állnak, a tulajdonosi jogokat pedig a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet gyakorolja. Amennyiben a Kormány a területet beruházási célterületté, az ügyet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja, s az illetékes minisztériumok hozzájárulnak az ingatlanok Debrecen önkormányzata számára történő értékesítéséhez, valamint a Kormány gondoskodik az ingatlanok értékesítéséből származó bevétellel azonos összegű beruházási támogatás biztosításáról a Debreceni Egyetem számára, úgy a Debreceni Egyetem – amely a szóban forgó területen infrastrukturális fejlesztést hajtott végre – az értékesítés érdekében lemond az ingatlanok vagyonkezelői jogáról.
Az ingatlanok megvásárlásához szükséges 720.600.000 forint plusz áfa – azaz 915.162.000 forint – Debrecen költségvetésében rendelkezésre áll. A közgyűlés az előterjesztés elfogadásával felhatalmazta a város polgármesterét arra, hogy az önkormányzat képviseletében az ingatlanok megvásárlására vételi ajánlatot tegyen.
A rendkívüli ülésen Papp László polgármester jelezte: a város napokon belül együttműködési megállapodást köthet egy olyan befektető-jelölttel, mely az önkormányzattól vásárolná meg a szóban forgó területet, s ott termelő beruházást hajtana végre. Az ezzel kapcsolatos önkormányzati tennivalók ezért a 2016. december 15-re tervezett rendes közgyűlésen minden bizonnyal ismét napirendre kerülhetnek.

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 23., vasárnap
Lenke