Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Az Árpád téri református templomért báloztak

2017. január 23., hétfő

Debrecen történelme szorosan egybeforrt és együtt él a református egyház történetével, ezért a reformáció 500. évfordulóján az Árpád téri templom felújítását jelölte meg célul a bál.A 2017. január 21-én megrendezett Debrecen Város Bálján köszöntőt mondott Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
A nyitótáncot debreceni végzős középiskolások és a Debreceni Egyetem hallgatói adták elő, a megnyitón a Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar és a Debrecen Helyőrségi Zenekar muzsikált Balogh József és Pál István őrnagy vezényletével.   
A bálon megemlékeztek a 16 halálos áldozattal járó szombat hajnali olaszországi busztragédiáról és az egy hete elhunyt Danku Attila önkormányzati képviselőről.
A jótékonysági gyűjtés eredményéről a jövő héten adnak tájékoztatást a bál szervezői.Fotók: Miskolczi János

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra