Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Az egyik legszebb advent Debrecenben

2016. december 7., szerda

A Debreceni Advent december 24-éig tartó időszakának programjait ismertették a Kölcsey kávézóban 2016. december 6-án.Azt kívánom a debrecenieknek és az ide látogatóknak, hogy minél többen tapasztalják meg, milyen gyönyörű az advent városunkban és milyen lélekemelő élmény ezeken a programokon részt venni – mondta Barcsa Lajos alpolgármester. Az advent hetei, alkalmai felerősítik bennünk a szeretet és az összetartozás érzését, mind a családunkkal, mind a környezetünkkel kapcsolatban. Barcsa Lajos reményét fejezte ki, hogy minél többen jönnek el a város karácsonyfájához, illetve vesznek részt a Nagytemplomban és más helyszíneken sorra kerülő ünnepi alkalmakon.
Bereczki Lajos baptista lelkipásztor, a Baptista Teológiai Akadémia rektorhelyettese szerint az advent és a karácsony igazi szeretetközösség, mind Istennel, mind az emberekkel. Felhívta a figyelmet arra az ingyenes koncertre is, amely 2016. december 11-én, a gyertyagyújtást követően 18.00 órakor kezdődik Pintér Béla gospelénekessel.
Asztalos Richárd, a Debreceni Evangélikus Egyházközség igazgató-lelkésze arról beszélt, hogy a karácsony a legcsaládiasabb ünnepünk, hiszen ilyenkor mi is egy család létrejöttét, Jézus születését ünnepeljük. Jó lenne, ha a családi szeretet az adakozásban is minél jobban megnyilvánulna. Sokan túlköltekeznek, felesleges tárgyakat vásárolnak. Pedig vannak sorstársaik, akiknek sem ajándék, de még karácsonyfa sem jut. Az adományok gyűjtésében jó példát mutat Debrecen városa, valamint az egyházi és civil szervezetek.
Bíró Csaba, a Valcer Táncstúdió művészeti vezetője azt hangsúlyozta, hogy nagy hagyománya van Karácsonyi Valceremónia című gálaműsoruknak. Évről-évre teltházasak az előadások, és ez idén sem lesz másképp. A Kölcsey Központban december 11-én 14.30 és 18.00 órakor kezdődő táncos utazásba becsempészték a kántálást és a népzenét is. Öt magyar táncbajnok is fellép az előadások keretében.
Gábor-Tóth Ildikó, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. kulturális menedzsere elmondta, hogy külső és belső helyszíneken egyaránt várják az érdeklődőket. Adventi filmes délutánok címmel ingyenes filmvetítések lesznek december 10-én és 17-én az Apolló moziban, melyek után a házigazda egyházi gyülekezettel közös beszélgetés fogadja a nézőket. Az iskolás csoportok figyelmébe ajánlotta a december 13-án 10.00 órakor a Kölcsey Központ nagytermében kezdődő, Charles Dickens műve alapján készült Karácsonyi ének című színházi előadást. Azt is kiemelte, hogy nagy sikert aratott a kisgyermekek körében a Vili-vonat. A főtéren felállított kisvasút egészen december 23-ig várja a családokat. A szakember külön megköszönte Oláh Istvánnak, a debreceni Nagytemplom lelkészének az együttműködést, melynek révén az adventi gyertyagyújtások ünnepi alkalmai idén a Nagytemplomban folytatódhatnak.
A sajtótájékoztatón fellépett Veres Hunor, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola népi énekese, a Fölszállott a páva című televíziós népzenei és néptánc-tehetségkutató verseny résztvevője. A debreceni kisfiú ízelítőt adott elő abból a karácsonyi dalcsokorból, amelyet teljes egészében a Kossuth téren december 18-án a Kispendely együttes közreműködésével hallgathat meg az ünneplő közösség.

További információk: www.fonixinfo.hu

Fotók: Miskolczi János

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 23., vasárnap
Lenke