Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Díjazta legjobbjait a sportiskola

2017. január 27., péntek

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.Évek óta megrendezi hagyományos évértékelő gáláját a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola. A Főnix Csarnokban tartották az idei díjátadót is, melyen a szakosztályok legjobbjait jutalmazták, valamint átadták az év legjobb sportolójának és edzőinek járó elismeréseket is.Az eseményen részt vett Papp László, Debrecen polgármestere és Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója. Papp László polgármester a gálán megtartott beszédében hangsúlyozta, kiemelt stratégiai ágazat a sport Debrecenben, az utánpótlás nevelés zászlóshajója a DSC-SI. Méltatta az ifjú sportolók elért eredményeit és a szakemberek munkáit.
Az utánpótlásban több mint ezer gyerek biztosítja a sport jövőjét a városban. Debrecen elkötelezetten támogatja a sportot, ez abban is megnyilvánul, hogy tavaly létrehoztuk a Békessy Béla sportösztöndíjat. A város jelentős infrastrukturális fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt időszakban, szinte minden sportágban. Debrecen elvárása az a kiváló teljesítmény, amit a fiatalok eddig is nyújtottak – hangsúlyozta a polgármester.
Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója értékelte az elmúlt egy esztendőt. Hangsúlyozta, nagyon szép és sikeres esztendőt zárt a DSC-SI, közel száz érmet hoztak haza a korosztályos és felnőtt versenyekről a debreceni sportolók.
Kiválóan teljesítettek az élsportolóink, a felnőtt korosztályú sportolók, de utánpótlásban is nagyon szép eredmények születtek. Az a fajta szakmai munka, ami az edzői kollektívával folyik, nagyon eredményes. Remélhetőleg ez a gyümölcsöző együttműködés folytatódni fog és még fényesebbek lesznek az érmek – mondta az ügyvezető igazgató.
A csütörtök esti díjátadón összesen nyolc szakosztály legjobbjai vehettek át elismeréseket. Tizenhárom sportoló mellett két csapatot és tizenhat edzőt díjaztak.
Az év legjobb sportolója a Sportcentrumnál Nagy Konrád gyorskorcsolyázó lett. Egyéni sportágban az év legjobb női utánpótlás sportolójának Kozák Luca atlétát választották, a férfiak között pedig Kovács Balázs triatlonista lett a legjobb. Volt olyan fiatal sportoló, aki több díjnak is örülhetett, Kozák Lucát ugyanis megválasztották az atlétikai szakosztály legjobbjának is, Kovács Balázs pedig a triatlon szakosztály legkiválóbbjának járó elismerést is kiérdemelte.
Csapatsportágban az év edzője elismerést Cserfalvi István, a DSC-SI kosárlabda csapatának edzője kapta, egyéni sportágban pedig Pap Zsolt triatlonedző lett a legjobb 2016-ban.
Díjazták a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola legjobb lány- és fiúcsapatát is. Ez utóbbi kategóriában tavaly az U14-es kosárlabda csapat teljesített a legkiemelkedőbben, míg a lányok közül az U11-es kézilabda csapat tagjai kapták meg az elismerést.
Szintén minden évben életmű díjjal ismeri el a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola egy olyan edző tevékenységét, aki hosszú éveken keresztül végzett kiváló utánpótlás-nevelő munkájával öregbítette a DSC-SI hírnevét. Az életműdíjat ezúttal Dobszai Jenő kézilabda edző vehette át.

A díjazottak:

2016-ban az Év Sportolója: Nagy Konrád
2016-ban az Év Női Utánpótlás Sportolója egyéni sportágban: Kozák Luca
2016-ban az Év Női Utánpótlás Sportolójának Edzője egyéni sportágban: Suba László
2016-ban az Év Női Utánpótlás Sportolója csapat sportágban: Csernyánszki Liliána
2016-ban az Év Női Utánpótlás Sportolójának Edzője csapat sportágban: Bujárszki Ádám
2016-ban az Év Férfi Utánpótlás Sportolója: egyéni sportágban: Kovács Balázs
2016-ban az Év Férfi Utánpótlás Sportolójának Edzője egyéni sportágban: Pap Zsolt
2016-ban az Év Férfi Utánpótlás Sportolója csapat sportágban: Somogyi István
2016-ban az Év Férfi Utánpótlás Sportolójának Edzője csapat sportágban: Kozma Mihály
2016-ban az Év Fiú Csapatának Edzője: Cserfalvi István
2016-ban az Év Lány Csapatának Edzője: Bujárszki Ádám
2016-ban az Év Edzője csapat sportágban Cserfalvi István
2016-ban az Év Edzője egyéni sportágban: Pap Zsolt
Életműdíj: Dobszai Jenő
Az év támogatója: Tranzit-Ker Kft.
2016-ban az Atlétika szakosztály Legjobb Sportolója: Kozák Luca
2016-ban az Atlétika szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Suba László
2016-ban a Cselgáncs szakosztály Legjobb Sportolója: Orosz Botond
2016-ban a Cselgáncs szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Nagy István
2016-ban a Cselgáncs szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Raus Tamás
2016-ban a Fiú Kézilabda szakosztály Legjobb Sportolója: Kathi Péter
2016-ban a Fiú Kézilabda szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Vass György
2016-ban a Lány Kézilabda szakosztály Legjobb Sportolója: Haja Dóra
2016-ban a Lány Kézilabda szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Bujárszki Ádám
2016-ban a Fiú Kosárlabda szakosztály Legjobb Sportolója: Tóth Bence Miklós
2016-ban a Fiú Kosárlabda szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Ráthonyi Tamás
2016-ban a Fiú Kosárlabda szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Kádár Tamás
2016-ban a Lány Kosárlabda szakosztály Legjobb Sportolója: Kőrösi Réka
2016-ban a Lány Kosárlabda szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Kozák István
2016-ban a Lány Kosárlabda szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Szilágyi Zoltán
2016-ban a Labdarúgó szakosztály Legjobb Sportolója: Gellén Balázs
2016-ban a Labdarúgó szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Jankovics Sándor
2016-ban a Tollaslabda szakosztály Legjobb Sportolója: Szoták Kitti
2016-ban a Tollaslabda szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Borbély Sándor
2016-ban a Tollaslabda szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Mátyus Tibor
2016-ban a Triatlon szakosztály Legjobb Sportolója: Kovács Balázs
2016-ban a Triatlon szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Pap Zsolt
2016-ban az Úszó szakosztály Legjobb Sportolója: Gál Kincső
2016-ban az Úszó szakosztály Legjobb Sportolójának Edzője: Kovács Rita
Az Év Fiú Csapatának, az U14-es Fiú Kosárlabda csapat tagjai: Danyi Ákos, Szabó Ákos, Lóczi László, Horai Péter, Nemes Ákos, Somi Miklós, Varga Máté, Petrikvits Norisz, Sass Bálint, Czövek Barnabás, Czeglédi Balázs, Kalmár Zsombor, Vezedni Boldizsár, Stupek Ádám, Neuwirth Bence, Rácz Péter, Szilágyi Márton és Szabó Zsombor
Az Év Lány Csapatának, az U11-es Lány Kézilabda csapat tagjai: Szatmári Alexa, Gém Léna, Szabó Zsófia, Fodor Veronika, Papp Viktória, Csernyánszki Liliána, Tokaji Emese, Hadas Nóra, Silye Nanda, Kovács Noémi, Kónya Noémi Enikő, Vida Vivien, Aradi Frida, Panyi Krisztina Anna és Hadházi Dóra

Fotók: Miskolczi János

Forrás: www.dehir.hu

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra