Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Együttműködési megállapodás

2016. november 30., szerda

Ünnepélyes keretek között írták alá a Debreceni Egyetem és az IT Services között létesülő stratégiai megállapodást 2016. november 29-én.Magyarország legnagyobb ICT munkaadója, a közel 4500 főt foglalkoztató IT Services Hungary (ITSH) idén ünnepli 10. születésnapját. Az utóbbi években a Debreceni Egyetem kiváló partnere volt a vállalatnak. Színvonalas oktatásával, az újra való nyitottságával hozzájárult az ITSH sikeres és egyedülálló fejlődéséhez.
A Debreceni Egyetem és az IT Services közötti 2009-ben megkezdett együttműködést a közös gondolkodás, egymás céljainak maximális támogatása jellemezte. Programjaikat az aktuális igények figyelembe vételével és a közös érdekek mentén állították össze.
Az IT Services-szel fennálló többéves sikeres együttműködés jegyében 2016-ban a Debreceni Egyetem Alumni Díjjal tüntette ki a céget.
A keretszerződéssel még szorosabbra fűzik az együttműködést, a jövő generáció számára értékteremtő programokat és lehetőségeket szeretnénk teremteni. A meglévő együttműködési formákat megtartják, kiszélesítik és új elemeket is behoznak. Az új stratégiai megállapodással egy sokkal szélesebb körű, az informatikai kar mellett további karokkal történő együttműködésre is lehetősége lesz az IT Sevices-nek, illetve a tehetséges diákok fejlesztéshez egyéb speciális programokkal is hozzájárul.
A germanisztikai karral már számos ízben dolgozott együtt az IT Services. A jövőre nézve elkezdték az egyeztetést ennek az együttműködésnek a folytatására, szorosabbra fűzésére is.
A keretszerződés kitér arra is, milyen formában és eszközökkel népszerűsítsék az informatikai szakmát, hogyan ösztönzik a diákokat az informatikai karra való jelentkezésre.Fotók: Miskolczi János

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes