Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Együttműködési megállapodás

2016. november 30., szerda

Ünnepélyes keretek között írták alá a Debreceni Egyetem és az IT Services között létesülő stratégiai megállapodást 2016. november 29-én.Magyarország legnagyobb ICT munkaadója, a közel 4500 főt foglalkoztató IT Services Hungary (ITSH) idén ünnepli 10. születésnapját. Az utóbbi években a Debreceni Egyetem kiváló partnere volt a vállalatnak. Színvonalas oktatásával, az újra való nyitottságával hozzájárult az ITSH sikeres és egyedülálló fejlődéséhez.
A Debreceni Egyetem és az IT Services közötti 2009-ben megkezdett együttműködést a közös gondolkodás, egymás céljainak maximális támogatása jellemezte. Programjaikat az aktuális igények figyelembe vételével és a közös érdekek mentén állították össze.
Az IT Services-szel fennálló többéves sikeres együttműködés jegyében 2016-ban a Debreceni Egyetem Alumni Díjjal tüntette ki a céget.
A keretszerződéssel még szorosabbra fűzik az együttműködést, a jövő generáció számára értékteremtő programokat és lehetőségeket szeretnénk teremteni. A meglévő együttműködési formákat megtartják, kiszélesítik és új elemeket is behoznak. Az új stratégiai megállapodással egy sokkal szélesebb körű, az informatikai kar mellett további karokkal történő együttműködésre is lehetősége lesz az IT Sevices-nek, illetve a tehetséges diákok fejlesztéshez egyéb speciális programokkal is hozzájárul.
A germanisztikai karral már számos ízben dolgozott együtt az IT Services. A jövőre nézve elkezdték az egyeztetést ennek az együttműködésnek a folytatására, szorosabbra fűzésére is.
A keretszerződés kitér arra is, milyen formában és eszközökkel népszerűsítsék az informatikai szakmát, hogyan ösztönzik a diákokat az informatikai karra való jelentkezésre.Fotók: Miskolczi János

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 23., vasárnap
Lenke