Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Erősödő gazdaság

2016. december 8., csütörtök

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hajdú-bihari Napló, valamint a NAV Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága idén is megrendezte a TOP 100 gálát 2016. december 8-án.
 
A rendezvényen bemutatták a TOP 100 kiadványt, mely a Hajdú-Bihar megye gazdaságának és legjelentősebb gazdálkodóinak teljesítményét elemzi, immár 17. alkalommal. Ebben többek között a legnagyobb árbevételű, exportteljesítményű cégek mellett a legnagyobb foglalkoztató is bemutatkozott. Őket díjazták is a gálán. A TOP 100 gazdasági elismerését idén az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője, Szabó Péter kapta.A kiadvány bemutatása kapcsán szervezett gazdasági fórumon Papp László arról beszélt, hogy nagy az érdeklődés Debrecen iránt. A polgármester elmondta: jelenleg két tárgyalás van folyamatban, és jó esély van arra, hogy idén összesen 3000 új munkahelyet teremtenek a beruházók a városban. Ez a tendencia a következő években is folytatódik. A polgármester úgy véli, hogy 2022-24-ig reális esély van arra, hogy 15 ezer új munkahely jöjjön létre a városban. – Hogyha 250 ezres lakosságú várossá akarjuk fejleszteni Debrecent, akkor ez enélkül nem elképzelhető – hallhattuk Papp Lászlót.
A polgármester hozzátette: két fontos pillére van a bővülésnek, az egyik a gazdaság, a másik pedig az oktatás. Ez utóbbi kapcsán megemlítette, hogy jövőre olyan ösztöndíjalapot hoz létre a város, amellyel például a villamosmérnökök, a gépészmérnökök vagy éppen az informatikusok képzését támogatja. Miklóssy Ferenc, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke arról beszélt, hogy a gazdasági élet szereplői számára jó évnek ígérkezik 2017.
- A 2017 évi kilátások a növekedés, az adózás szempontjából kedvezőek, hiszen a mi partnereink is Európában számottevő GDP-növekedéssel számolnak – mondta el Miklóssy Ferenc.
Szerinte a legnagyobb kihívást a munkaerőhiány kezelése jelenti majd, hiszen mint fogalmazott: a szakképzett munkaerő lesz a legkorlátozottabb termelőforrás, ezért ezen a területen a cégeknek, az egyetemnek és a szakképző helyeknek is lesz munkája. A fórum meghívott előadói az egyetemi kutatásokról, a munkaerőpiaci sajátosságokról, valamint a megyei TOP 100 vállalkozás gazdasági erejéről tartottak prezentációt.

Forrás: www.dehir.hu

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes