Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Erősödő gazdaság

2016. december 8., csütörtök

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hajdú-bihari Napló, valamint a NAV Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága idén is megrendezte a TOP 100 gálát 2016. december 8-án.
 
A rendezvényen bemutatták a TOP 100 kiadványt, mely a Hajdú-Bihar megye gazdaságának és legjelentősebb gazdálkodóinak teljesítményét elemzi, immár 17. alkalommal. Ebben többek között a legnagyobb árbevételű, exportteljesítményű cégek mellett a legnagyobb foglalkoztató is bemutatkozott. Őket díjazták is a gálán. A TOP 100 gazdasági elismerését idén az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője, Szabó Péter kapta.A kiadvány bemutatása kapcsán szervezett gazdasági fórumon Papp László arról beszélt, hogy nagy az érdeklődés Debrecen iránt. A polgármester elmondta: jelenleg két tárgyalás van folyamatban, és jó esély van arra, hogy idén összesen 3000 új munkahelyet teremtenek a beruházók a városban. Ez a tendencia a következő években is folytatódik. A polgármester úgy véli, hogy 2022-24-ig reális esély van arra, hogy 15 ezer új munkahely jöjjön létre a városban. – Hogyha 250 ezres lakosságú várossá akarjuk fejleszteni Debrecent, akkor ez enélkül nem elképzelhető – hallhattuk Papp Lászlót.
A polgármester hozzátette: két fontos pillére van a bővülésnek, az egyik a gazdaság, a másik pedig az oktatás. Ez utóbbi kapcsán megemlítette, hogy jövőre olyan ösztöndíjalapot hoz létre a város, amellyel például a villamosmérnökök, a gépészmérnökök vagy éppen az informatikusok képzését támogatja. Miklóssy Ferenc, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke arról beszélt, hogy a gazdasági élet szereplői számára jó évnek ígérkezik 2017.
- A 2017 évi kilátások a növekedés, az adózás szempontjából kedvezőek, hiszen a mi partnereink is Európában számottevő GDP-növekedéssel számolnak – mondta el Miklóssy Ferenc.
Szerinte a legnagyobb kihívást a munkaerőhiány kezelése jelenti majd, hiszen mint fogalmazott: a szakképzett munkaerő lesz a legkorlátozottabb termelőforrás, ezért ezen a területen a cégeknek, az egyetemnek és a szakképző helyeknek is lesz munkája. A fórum meghívott előadói az egyetemi kutatásokról, a munkaerőpiaci sajátosságokról, valamint a megyei TOP 100 vállalkozás gazdasági erejéről tartottak prezentációt.

Forrás: www.dehir.hu

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 22., szombat
Magdolna