Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Indonézia szépségei az Ifjúsági Házban

2016. december 5., hétfő

Indonéziai fotó-, batik- és festménykiállítás nyílt a debreceni Ifjúsági Házban 2016. december 2-án. A tárlatot az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete, H. E. Wening Esthyprobo Fatandari nyitotta meg.A budapesti indonéz nagykövetség három tehetséges magyar művésszel együtt, s a debreceni Ifjúsági Ház közreműködésével rendezte meg a tárlatot.
Bárdos Yvett fotós és Balogh László festő egykori Indonéziai Darmasiswa ösztöndíjasok, akik Indonézia különböző egyetemein fejlesztették tudásukat. Ez idő alatt Ur Eleonóra számtalanszor ellátogatott Indonéziába és megtanulta a batikfestés technikáját indonéziai batikoló mesterektől. A művészek Indonézia szépségét mutatják be saját szemszögükből fotóikon, batikmunkáikon és festményeiken keresztül a kiállításon.

A tárlat 2016. december 31-éig tekinthető meg a debreceni Ifjúsági Házban.

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes