Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Az ország első kézműves pizzakészítő üzeme

2016. december 5., hétfő

Évente 4 millió kézműves pizzát készítenek el abban a vadonatúj gyárban, amelyet egy családi vállalkozás üzemeltet a debreceni Sámsoni úton. A Pizza D’Oro már meghódította az angol, a holland és a dán piac mellett Olaszországot is.A gyárban különleges eljárással állítanak elő prémium kategóriás termékeket. A pizzatésztát például a szokásos 2-3 óra helyett 24 óráig hagyják kelni, így sokkal ízletesebb lesz az átlagos mirelit pizzánál. A cég az 550 millió forint értékű beruházást fele részben európai uniós támogatásból finanszírozta. Jelenleg 18 fő dolgozik az üzemben, de terveik szerint hamarosan két műszakban készítik majd a pizzát.Az átadón Papp László polgármester azt mondta: különlegesen jó évet zár idén a debreceni gazdaság. 75 milliárd forint működőtőkét és 2100 új munkahely létrejöttét jelentették be 2016-ban. Az önkormányzat egyaránt támogatja a betelepülő tőkeerős vállalatokat és a debreceni kis- és középvállalatokat. A számukra nyitott GINOP-forrásokból az elmúlt két évben 93 cég és szervezet összesen 31,1 milliárd forintos támogatást nyert, ebből 2016-ban 59 pályázaton 28,6 milliárd forintot kaptak debreceni cégek. Papp László polgármester hangsúlyozta: Debrecenben egyre erősebbek a mezőgazdasághoz kapcsolódó termelő cégek, és külön öröm, hogy a pizzagyárat üzemeltető Sedlák család sikere a debreceni gazdaság sikere is.
Az átadón jelen lévő Szabó László, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese azt mondta: az exportban van a magyar gazdaság jövője. Jelenleg a kis- és középvállalkozások foglalkoztatják a magyar dolgozók 70 százalékát, de ennél jóval kisebb arányban részesednek az exportbevételekből. Ezen kell változtatni és ezért jó példa a debreceni családi vállalkozás.  Fotók: Miskolczi János

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes