Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Az ország első kézműves pizzakészítő üzeme

2016. december 5., hétfő

Évente 4 millió kézműves pizzát készítenek el abban a vadonatúj gyárban, amelyet egy családi vállalkozás üzemeltet a debreceni Sámsoni úton. A Pizza D’Oro már meghódította az angol, a holland és a dán piac mellett Olaszországot is.A gyárban különleges eljárással állítanak elő prémium kategóriás termékeket. A pizzatésztát például a szokásos 2-3 óra helyett 24 óráig hagyják kelni, így sokkal ízletesebb lesz az átlagos mirelit pizzánál. A cég az 550 millió forint értékű beruházást fele részben európai uniós támogatásból finanszírozta. Jelenleg 18 fő dolgozik az üzemben, de terveik szerint hamarosan két műszakban készítik majd a pizzát.Az átadón Papp László polgármester azt mondta: különlegesen jó évet zár idén a debreceni gazdaság. 75 milliárd forint működőtőkét és 2100 új munkahely létrejöttét jelentették be 2016-ban. Az önkormányzat egyaránt támogatja a betelepülő tőkeerős vállalatokat és a debreceni kis- és középvállalatokat. A számukra nyitott GINOP-forrásokból az elmúlt két évben 93 cég és szervezet összesen 31,1 milliárd forintos támogatást nyert, ebből 2016-ban 59 pályázaton 28,6 milliárd forintot kaptak debreceni cégek. Papp László polgármester hangsúlyozta: Debrecenben egyre erősebbek a mezőgazdasághoz kapcsolódó termelő cégek, és külön öröm, hogy a pizzagyárat üzemeltető Sedlák család sikere a debreceni gazdaság sikere is.
Az átadón jelen lévő Szabó László, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese azt mondta: az exportban van a magyar gazdaság jövője. Jelenleg a kis- és középvállalkozások foglalkoztatják a magyar dolgozók 70 százalékát, de ennél jóval kisebb arányban részesednek az exportbevételekből. Ezen kell változtatni és ezért jó példa a debreceni családi vállalkozás.  Fotók: Miskolczi János

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra