Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Polgármesteri látogatás a magyar határnál

2016. december 20., kedd

A Bocskai lövészdandár katonái szolgálatot teljesítenek a magyar-szerb határon annak érdekében,  hogy az illegális bevándorlóktól védjék Magyarország határát.Debrecen polgármestere 2016. december 19-én meglátogatta a határon állomásozó katonákat. Papp László szerint ha van város Magyarországon, amelyik tudja, mit jelent a migránsok áradata, az Debrecen. Azért látogatta meg a katonákat, hogy köszönetet mondjon nekik, amiért ezekben az embert próbáló időkben helyt állnak, és biztosítják az ország védelmét.
– Szinte napra pontosan egy éve annak, hogy bezártuk a debreceni menekülttábort, és ez részben ennek a fizikai határzárnak, a kerítésnek, részben pedig azoknak a hazafiaknak, katonáknak köszönhető, akik biztosítják, hogy ez a határzár működjön – mondta el Papp László.
A karácsonyvárás hangulatát megidézendő, s a város háláját ezzel a jelképes ajándékkal is kifejezve bejglit vitt ajándékba a határon szolgálatot teljesítő katonáknak a polgármester.


A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra