Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Polgármesteri látogatás a magyar határnál

2016. december 20., kedd

A Bocskai lövészdandár katonái szolgálatot teljesítenek a magyar-szerb határon annak érdekében,  hogy az illegális bevándorlóktól védjék Magyarország határát.Debrecen polgármestere 2016. december 19-én meglátogatta a határon állomásozó katonákat. Papp László szerint ha van város Magyarországon, amelyik tudja, mit jelent a migránsok áradata, az Debrecen. Azért látogatta meg a katonákat, hogy köszönetet mondjon nekik, amiért ezekben az embert próbáló időkben helyt állnak, és biztosítják az ország védelmét.
– Szinte napra pontosan egy éve annak, hogy bezártuk a debreceni menekülttábort, és ez részben ennek a fizikai határzárnak, a kerítésnek, részben pedig azoknak a hazafiaknak, katonáknak köszönhető, akik biztosítják, hogy ez a határzár működjön – mondta el Papp László.
A karácsonyvárás hangulatát megidézendő, s a város háláját ezzel a jelképes ajándékkal is kifejezve bejglit vitt ajándékba a határon szolgálatot teljesítő katonáknak a polgármester.


Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes