Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Rekordkísérlet zongorán

2012. január 10., kedd

Nem mindennapi rekordkísérletre készül egy 20 éves hajdúböszörményi fiatalember. Péter Bence úgy szeretne bekerülni a Guiness rekordok könyvébe, hogy egy perc alatt minél több hangot akar leütni zongorán. A rekordkísérletre 2012. január 14-én,  Debrecen Város Bálján kerül sor.

A fiatalember gyermekkora óta arról álmodozik, hogy világhírű zeneszerző és zongorista lesz. Tudását jelenleg a bostoni Berkeley College-ban tökéletesíti, ahová titokban adta be a jelentkezését. Az egy perc alatt leütött zongorabillentyű-rekord hivatalos csúcstartója egy indiai-amerikai zenész, aki 669 hangot szólaltatott meg 60 másodperc alatt. Bence bízik benne, hogy szombaton sikerül megdöntenie a jelenlegi rekordot.  „Általában ha tempóhoz mérem magam, akkor a 720-at mindig tudom hozni, és egyszer véletlenül sikerült 915-öt is ütnöm egy perc alatt. Gondolom, attól is függ majd az eredmény, hogy milyen állapotban leszek, de én megpróbálok minden tőlem telhetőt” – nyilatkozta Péter Bence a Debrecen Városi Televíziónak.

Kép forrása: www.dehir.hu

Kapcsolódó cikkek:
 Bál a jótékonyság jegyében
Cívis hagyományok Debrecen Város Bálján

Legfrissebbek

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. augusztus 24., csütörtök
Bertelan