Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Szakmára hangolva

2016. december 6., kedd

Ezzel a címmel rendez pályaorientációs kiállítást 2016. december 6-án és 7-én a Debreceni Szakképzési Centrum és az Ifjúsági Ház Debrecenben.A rendezvény elsődleges célja, hogy élmény-alapú elven felszínre hozza a pályaválasztás előtt álló gyerekekben lévő érdeklődést a szakképzés iránt. A pályaorientációs rendezvényen a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) 11 tagintézménye van jelen. A tematikus, élményszerű pályaválasztási kiállítás a fiatalok által használt közösségi térben, a debreceni Ifjúsági Házban kap helyet. A kiállítás keretében az általános iskolai tanulók kizárólag a DSZC iskoláiban oktatott szakmákkal ismerkedhetnek meg. Az iskolák az egész épületet birtokba vették. December 6-án és 7-én 9.00 és 18.00 óra között várják a meghívott általános iskolai tanulókat és szüleiket. A szakmákra jellemző egyes munkafolyamatok kipróbálása mellett lehetőség nyílik személyes elbeszélgetésre és egyedi tanácsadásra a gyermekek és a szülők számára egyaránt.
A rendezvény ünnepélyes megnyitóját, melyen részt vett Komolay Szabolcs alpolgármester, 2016. december 6-án tartották a kiállítás helyszínén, a Simonffy utca 21. szám alatt, az Ifjúsági Házban.

Fotók: Miskolczi János

 

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra