Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Szakmára hangolva

2016. december 6., kedd

Ezzel a címmel rendez pályaorientációs kiállítást 2016. december 6-án és 7-én a Debreceni Szakképzési Centrum és az Ifjúsági Ház Debrecenben.A rendezvény elsődleges célja, hogy élmény-alapú elven felszínre hozza a pályaválasztás előtt álló gyerekekben lévő érdeklődést a szakképzés iránt. A pályaorientációs rendezvényen a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) 11 tagintézménye van jelen. A tematikus, élményszerű pályaválasztási kiállítás a fiatalok által használt közösségi térben, a debreceni Ifjúsági Házban kap helyet. A kiállítás keretében az általános iskolai tanulók kizárólag a DSZC iskoláiban oktatott szakmákkal ismerkedhetnek meg. Az iskolák az egész épületet birtokba vették. December 6-án és 7-én 9.00 és 18.00 óra között várják a meghívott általános iskolai tanulókat és szüleiket. A szakmákra jellemző egyes munkafolyamatok kipróbálása mellett lehetőség nyílik személyes elbeszélgetésre és egyedi tanácsadásra a gyermekek és a szülők számára egyaránt.
A rendezvény ünnepélyes megnyitóját, melyen részt vett Komolay Szabolcs alpolgármester, 2016. december 6-án tartották a kiállítás helyszínén, a Simonffy utca 21. szám alatt, az Ifjúsági Házban.

Fotók: Miskolczi János

 

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes