Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Támogatja a kormány Déli gazdasági övezet fejlesztését

2016. november 10., csütörtök

Az Új Főnix Terv egyik legfontosabb pillére a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés. A kiemelt cél megvalósításához nyújtott most újabb támogatást a kormány azzal, hogy elfogadta Debrecen Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának a Déli gazdasági övezet infrastruktúrájának fejlesztésére irányuló tervét. Az erről szóló döntés megjelent a Magyar Közlönyben.

Ennek eredményeként Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Debreceni Vagyonkezelő Zrt-vel közösen 4, 518 milliárd forintos támogatást használhat fel a reptér környéki úgynevezett Déli gazdasági övezet infrastruktúrájának fejlesztésére. A beruházás nemcsak a Déli Ipari Parkba települő vállalkozásoknak jelent jó hírt, hanem a Kerekestelepen és a Tégláskertben élőknek is. A forrásból ugyanis jut a reptéri bekötő út fejlesztésére és az Epreskert utca, valamint a Kanális utca összekötésére is, amivel a tégláskertiek közlekedési lehetőségei javulnak jelentősen.  

A döntés újabb bizonyítéka annak, hogy Debrecen gazdasági és infrastrukturális fejlesztése nemcsak a debreceni önkormányzatnak, hanem a kormányzatnak is kiemelt fontosságú célja. 

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra