Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Az év emberei Debrecenben

2017. január 18., szerda

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.


                              (A fotó kattintással nagyítható)

A Dehir.hu újra megrendezte választását. A portál olvasói öt kategóriában szavazhattak. A középpontban ezúttal az állt, mi az, amire érdemes lesz később is emlékezni 2016-ból, milyen teljesítményeket fogunk szívesen visszaidézni akár évek múlva is, illetve mely rendezvényeket tartjuk a legjellemzőbbnek, legmeghatározóbbnak a 2016-os évben.
Első ízben 2011-ben szervezte meg ezt a sorozat a Dehir.hu. Az olvasók körében hamar népszerű lett ez a hagyományteremtő szándékkal elindított kezdeményezés: évről évre egyre többen vettek részt a szavazáson, és kattintásaikkal döntöttek arról, egy-egy kategórián belül ki kerülhet az élre. Valójában már az is nagy elismerés, ha valakit a zsűri jelöl, hiszen Debrecen igazi nagyváros, ahol évről évre jelentős teljesítmények születnek akár a sport, akár a kultúra vagy a gazdaság terén.
Arra, hogy kik szerepeljenek a kategóriákban, szakmai zsűri tett ajánlatot. Ez alapján a Dehir.hu olvasói 2017. január 10-én déli 12 óráig szavazhattak, és dönthettek arról voksaikkal, ki legyen egy-egy kategória győztese. Az olvasók szavazatai alapján összeálló listával pedig ismét visszakerült a döntés a zsűri tagjaihoz – ők választják meg az év emberét a kategóriák győzteseiből. Hogy ki lesz, az majd kiderül Debrecen Bálján.
A kategóriák győzteseit viszont már ismerhetik az olvasók. A díjátadást a Médiacentrum Debrecen és a Dehir.hu hírportál a Hotel Lycium különtermében tartotta 2017. január 17-én. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Papp László polgármester, Barcsa Lajos alpolgármester, Komolay Szabolcs alpolgármester és Kovács Ádám polgármesteri kabinetvezető. Jelen voltak a zsűri tagja: Bódor Edit, Makray Balázs és Nagy Sándor, valamint Szabó József, a Médiacentrum Debrecen ügyvezető igazgatója, Vida Gyula, a Médiacentrum főszerkesztője, Szénási Miklós, a Dehir.hu főszerkesztője, Vojtkó Ferenc, a Médiacentrum filmszerkesztője és Herczku József, a Debrecen Rádió FM95 programigazgatója.
Az eseményen üdvözölhették az év sportolóját: Horváth-Pásztor Bettinát; az év művésze díjat elnyert Kodály Fiharmónia Debrecen képviseletében Somogyi-Tóth Dániel karmestert és Szabó Sipos Máté karnagyot; Medgyessy Dóra kosárlabdázót, aki a most első ízben indított új kategória nyertese lett (Akik Debrecenből indultak, s akikre büszkék vagyunk). Az év rendezvénye díj kapcsán a szervező egyetem képviseletében Bognár István Ádám, a debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke és Török Gergő, a yoUDay szervezője jelentek meg. Egyedül az év gazdasági szereplője díjat elnyert Szabó Péter nem tudott eljönni, nevében az elismerést Kielkopf Erzsébet, az FAG személyzeti vezetője vette át.
Köszöntő szavaiban Papp László polgármester úgy fogalmazott, hogy a 2011-ben indult, Az év embere elnevezésű választás nagy jelentőségű eseménnyé nőtte ki magát Debrecenben. A kategóriagyőztesek közül a zsűri választja majd ki az év emberét, aki a város bálján kapja majd meg a díját.
„Az esemény abból a szempontból is külön értékes számunkra, hogy egy sikeres város sikeres embereiről szól. Ez talán még inkább emeli a díjazottak munkáját, legyen szó sportról, kultúráról, rendezvényszervezésről vagy gazdasági szereplésről. Bízom benne, hogy ez a siker, mint staféta átadható majd ebben az évben is, és tudjuk folytatni azt a lendületes munkát, amit 2016-ban is végeztünk” – mondta a polgármester.
Az év gazdasági szereplője díjat Papp László polgármester, az év művésze díjat Komolay Szabolcs alpolgármester, az év sportolója díjat Barcsa Lajos alpolgármester, az év rendezvénye díjat Szabó József adta át, az Akik Debrecenből indultak, s akikre büszkék vagyunk díjat pedig Vida Gyula.
Forrás: www.dehir.hu

Fotók: Miskolczi János

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra