Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Betlehemes találkozó

2016. december 11., vasárnap

2016-ban is Debrecenben gyűltek össze a Kárpát-medence betlehemesei. A 26. Nemzetközi Betlehemes Találkozóra mintegy 300 résztvevőt vártak.


„Hagyományaink nélkül nincs jelenünk és jövőnk sem” – ezt mondta Komolay Szabolcs alpolgármester 2016. december 9-én, megnyitóbeszédében a Kossuth téren. Hozzátette: a nemzetközi találkozó célja, hogy a betlehemezés nemes hagyományát megőrizze és tovább örökítse.
A főtérre érkezők ízelítőt kaphattak a 26. Nemzetközi Betlehemes Találkozó programjából. A mikepércsi és a bódvavendégi csoport is színpadra lépett a megnyitón.
Az érdeklődők a több mint húsz csoport produkcióját december 10-én, a Debreceni Művelődési Központ Pódiumtermében nézhették meg, de találkozhattak betlehemezőkkel városszerte, például a főtéren is. A nemzetközi találkozó december 11-én szakmai tanácskozással zárul.Forrás: www.dehir.hu

Fotók: Miskolczi János

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes