Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Betlehemes találkozó

2016. december 11., vasárnap

2016-ban is Debrecenben gyűltek össze a Kárpát-medence betlehemesei. A 26. Nemzetközi Betlehemes Találkozóra mintegy 300 résztvevőt vártak.


„Hagyományaink nélkül nincs jelenünk és jövőnk sem” – ezt mondta Komolay Szabolcs alpolgármester 2016. december 9-én, megnyitóbeszédében a Kossuth téren. Hozzátette: a nemzetközi találkozó célja, hogy a betlehemezés nemes hagyományát megőrizze és tovább örökítse.
A főtérre érkezők ízelítőt kaphattak a 26. Nemzetközi Betlehemes Találkozó programjából. A mikepércsi és a bódvavendégi csoport is színpadra lépett a megnyitón.
Az érdeklődők a több mint húsz csoport produkcióját december 10-én, a Debreceni Művelődési Központ Pódiumtermében nézhették meg, de találkozhattak betlehemezőkkel városszerte, például a főtéren is. A nemzetközi találkozó december 11-én szakmai tanácskozással zárul.Forrás: www.dehir.hu

Fotók: Miskolczi János

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra