Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Újdonság a 2017-es Bocskai-emlékversenyen

2016. december 5., hétfő

Aláírták a hagyományos debreceni Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny 2017 februári megrendezésével kapcsolatos szerződést 2016. december 5-én a fővárosban.

Az aláírásra a város önkormányzata és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetői annak a sajtóeseménynek a keretében kerítettek sort, melyet a december 7. és 9. között Budapesten rendezendő férfi országos bajnokság alkalmából tartott a szakszövetség 2016. december 5-én a fővárosban. A szerződést Debrecen városa nevében Barcsa Lajos alpolgármester, míg a szakszövetség részéről Csötönyi Sándor elnök látta el kézjegyével.
A Bocskai  István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny a kontinens legjelentősebb amatőr versenyévé nőtte ki magát az utóbbi tíz évben – hangzott el a tájékoztatón. Csúcsnevezés várható februárra, hiszen az Európa egyik legjobbjának számító debreceni versenyen 2017-ben újdonság lesz, hogy a férfiak küzdelmei mellett női versenyek is lesznek. – A három női olimpiai súlyban rendezünk versenyt, 51, 60 és 75 kilogrammban. Ezzel az is biztos, hogy újabb indulói csúcsot döntünk majd – jegyezte meg a debreceni tornával kapcsolatban Csötönyi Sándor, a szakszövetség elnöke.
Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta: nagy megtiszteltetés a városnak, hogy megszakítás nélkül immár a 61. évben is vendégül láthatják a kiválóságokat a legrangosabb európai amatőr tornán. Debrecen vállalta, hogy 2017. február 7. és 12. között vendégül látja a csapatokat, biztosítja a díjakat, a sportcsarnokot. – Kifejezetten jó kezdeményezés, hogy a rendezők nyitnak a nők felé is, annál is inkább, mert az idei női országos bajnokságon a debrecenieké volt a legsikeresebb klub. A várost már nem csak autópályán, de hat nyugat-európai országból közvetlen légi úton is el lehet érni. Szeretnek minket a külföldiek, mint ahogy a debreceni közönség is kedveli az ökölvívást. Jövőre is telt házakat várunk – mondta Barcsa Lajos.


   
Az információ forrása: www.mti.hu, www.boxing.hu

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes