Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Brno Debrecen új testvérvárosa

2017. január 19., csütörtök

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere a csehországi városban zajló Regiontour nemzetközi turisztikai vásáron. A kiállításon Debrecen standdal vesz részt.


Az ünnepélyes alkalmon Papp László polgármester úgy fogalmazott, hogy a két város stratégiájában nagyon sok a hasonlóság. Erős és fejlődő gazdaság, erős és fejlődő oktatás, kitűnő városi életminőség, fejlődő környezet jellemzi mindkettőt. 
A polgármester biztos abban, hogy a két ország második legnagyobb városai között induló új és tartalmas kapcsolat csak erősíteni tudja a visegrádi országok közötti együttműködést.A megállapodás értelmében a két város a gazdaságfejlesztés, a befektetés, a tudomány, a kutatás, az innováció, az oktatás, a turizmus, a kultúra és a sport területén kíván együttműködni.
Brno Debrecen 18. testvérvárosa. Két éve vették fel a kapcsolatot egymással. Debrecen 2016-ban is standdal vett részt a Regiontour vásáron, míg a csehek tavaly a Debreceni Virágkarnevál vendégei voltak.

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 22., szombat
Magdolna