Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Debrecen Fenntartható Városi Mobilitási Terve

2016. augusztus 17., szerda

Debrecen Fenntartható Városi Mobilitási Terve - társadalmi egyeztetési változat

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015 novemberében kezdte meg Fenntartható Városi Mobilitási Tervének kidolgozását. A Mobilitási Terv egyrészt rövid és középtávú operatív intézkedési terv 2023-ig, másrészt hosszú távú fejlesztési stratégia, 30 éves kitekintéssel. A dokumentum összhangban van az Európai Bizottság Fehér Könyvében lefektetett irányelvekkel, Debrecen elfogadott városfejlesztési-, települési koncepcióival, illetve a város és a városkörnyék kapcsolódó stratégiai terveivel.

A Mobilitási Terv a legjobb nemzetközi gyakorlatokon alapuló, de a hazai tervezési közegbe illesztett és a helyi sajátosságokhoz igazított tervezési módszertan szerint készült. A terv az eddigi közlekedéstervezési gyakorlathoz képest nagyobb hangsúlyt helyez az emberközpontú szemléletre, valamint a lakosság és az egyes érdekcsoportok bevonására, a különböző szakpolitikai területek összehangolására, szakít az egyoldalú, hagyományos ágazati megközelítéssel, a mobilitási kérdéseket komplexen kezeli. A Mobilitási Terv készítésekor számos szakmai és társadalmi egyeztetés zajlott a helyi és városkörnyéki különböző szakmai és civil szervezetek, érdek-képviseleti szervezetek bevonásával, emellett a tervezést a nyílt kérdőíves felmérések is segítették. 

A partnerségi folyamat a Mobilitási Terv társadalmi egyeztetési változatának betekintésével folytatódik. 

E fontos mérföldkő kapcsán egy hónapon keresztül, 2016. szeptember 17-ig várjuk az érintettek – a város és környékének lakói, a gazdasági szereplők, a civil szervezetek és további érintettek – véleményét a következő helyre:


Debrecen Fenntartható Városi Mobilitási Terve - társadalmi egyeztetési változat (letölthető) 

Észrevételek, egyeztetések

 

A társadalmi egyeztetés során beérkező észrevételek figyelembe vételével, a szükséges korrekciók elvégzését követően kerülhet sor a Fenntartható Városi Mobilitási Terv végleges változatának közgyűlési és IKOP Irányító Hatósági jóváhagyására.

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra