Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Debrecenből Tel Aviv-ba repülőgéppel

2016. december 16., péntek

A Wizz Air légitársaságnak egy éve bázisreptere a debreceni. Ebből az alkalomból jelentették be az új célállomást. Tel Aviv-ba 2017 márciusától repülhetnek a debreceni utasok.


Papp László
polgármester a repteret stratégiai jelentőségűnek nevezte az új járat indulásáról is szóló 2016. december 16-án tartott debreceni sajtótájékoztatón. Szerinte a légikikötő olyan különleges adottság a város életében, amilyennel a befektetőkért folytatott küzdelemben csak a legnagyobb vetélytársak rendelkeznek a térségben.
A polgármester a tel-avivi járat indítása kapcsán megjegyezte: Debrecenből ez lesz az első, de remélhetőleg nem az utolsó keleti desztinációja a Wizz Airnek. Hozzátette: a városban él az ország második legnépesebb zsidó közössége, de nemcsak nekik, hanem az Izraelből érkező turistáknak is jó lehetőséget kínál majd az új járat, hiszen Kelet-Magyarországon, Kárpátalján és Nyugat-Romániában is sok olyan vallásturisztikai érték van, ami miatt érdemes ide utazni.
A Wizz Air debreceni bázisának első születésnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón Vásárhelyi Gábor, a cég kommunikációs menedzsere közölte: 2016 novemberének végéig több mint 250 ezer utas repült a légitársasággal Debrecenből vagy Debrecenbe. A Wizz Air 2017 tavaszától bővíti kínálatát, március 26-tól hetente kétszer közlekednek majd gépek Debrecen és Tel-Aviv között. Az új járat mellett a társaság öt nagyvárosba: Londonba, Eindhovenbe, Malmőbe, Milánóba és Párizsba indít gépeket innen.
A Wizz Air 2012 óta használja a debreceni repteret, és azóta több mint 700 ezer utast szállított, a bázisreptér tavalyi elindításával pedig 35 új munkahelyet is teremtett a városban - fűzte hozzá Vásárhelyi Gábor.
Herdon István, a repülőteret működtető céget birtokló Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta: a debreceni reptér 2015-ös 172 ezres forgalmát sikerült jelentősen növelni, így 2016-ban a Wizz Airnek köszönhetően elérik a 290 ezres utaslétszámot.


Fotók: Miskolczi János

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes