Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Debrecenből Tel Aviv-ba repülőgéppel

2016. december 16., péntek

A Wizz Air légitársaságnak egy éve bázisreptere a debreceni. Ebből az alkalomból jelentették be az új célállomást. Tel Aviv-ba 2017 márciusától repülhetnek a debreceni utasok.


Papp László
polgármester a repteret stratégiai jelentőségűnek nevezte az új járat indulásáról is szóló 2016. december 16-án tartott debreceni sajtótájékoztatón. Szerinte a légikikötő olyan különleges adottság a város életében, amilyennel a befektetőkért folytatott küzdelemben csak a legnagyobb vetélytársak rendelkeznek a térségben.
A polgármester a tel-avivi járat indítása kapcsán megjegyezte: Debrecenből ez lesz az első, de remélhetőleg nem az utolsó keleti desztinációja a Wizz Airnek. Hozzátette: a városban él az ország második legnépesebb zsidó közössége, de nemcsak nekik, hanem az Izraelből érkező turistáknak is jó lehetőséget kínál majd az új járat, hiszen Kelet-Magyarországon, Kárpátalján és Nyugat-Romániában is sok olyan vallásturisztikai érték van, ami miatt érdemes ide utazni.
A Wizz Air debreceni bázisának első születésnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón Vásárhelyi Gábor, a cég kommunikációs menedzsere közölte: 2016 novemberének végéig több mint 250 ezer utas repült a légitársasággal Debrecenből vagy Debrecenbe. A Wizz Air 2017 tavaszától bővíti kínálatát, március 26-tól hetente kétszer közlekednek majd gépek Debrecen és Tel-Aviv között. Az új járat mellett a társaság öt nagyvárosba: Londonba, Eindhovenbe, Malmőbe, Milánóba és Párizsba indít gépeket innen.
A Wizz Air 2012 óta használja a debreceni repteret, és azóta több mint 700 ezer utast szállított, a bázisreptér tavalyi elindításával pedig 35 új munkahelyet is teremtett a városban - fűzte hozzá Vásárhelyi Gábor.
Herdon István, a repülőteret működtető céget birtokló Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta: a debreceni reptér 2015-ös 172 ezres forgalmát sikerült jelentősen növelni, így 2016-ban a Wizz Airnek köszönhetően elérik a 290 ezres utaslétszámot.


Fotók: Miskolczi János

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra