Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Elhordták a szemetet a Fényes udvarból

2010. szeptember 13., hétfő

Vélhetően legalább két hete gyűlt az a több tíz köbméteres szeméthegy a Fényes udvarban, amelyet 2010. szeptember 13-án délelőtt takarítottak el a Dehusz Kft. munkatársai.

A Fényes udvar érintett részén – a Munkácsy Mihály utca felőli parkoló közelében – lakók azt állítják, hogy a lépcsőházakban ki volt plakátolva: 2010. szeptember 2-án, lomtalanítás keretében szállítja el a hulladékot az AKSD Kft. A környékbeliek azonban továbbra is hordták a lomot a parkolóba, hatalmas szeméthalmot létrehozva ezzel. Egyelőre nem tisztázott, hogy kinek a részéről és milyen félreértés történhetett az ügyben.
Az áldatlan állapot megszüntetése érdekében a közfoglalkoztatást végző Debreceni Humán Szolgáltató Kft. (Dehusz) 2010. szeptember 13-án reggel a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályától sürgősségi megrendelést kapott, amely szerint a Fényes udvarban illegálisan lerakott hulladékot össze kell takarítani. Amint azt Pethe Tamás, a Dehusz Kft. nemrégiben kinevezett ügyvezetője elmondta: a cég összes, a közelben dolgozó munkatársát, s a város több pontjáról is néhányat átirányítottak ide, hogy minél előbb eltűnjenek a halmok.
Az ügyvezető azt javasolja a város lakóinak, hogy ha a jövőben ilyen szeméthalmok keletkezését tapasztalják, mihamarabb értesítsék például a közterület-felügyeletet. Ugyanis sokkal könnyebb már ez elején megfékezni a folyamatot, mint később jelentős költségek árán felszámolni az illegális lerakókat. Most akár 100.000 forintba is belekerülhet a Fényes udvari szeméthalom elszállíttatása.

2017. július 23., vasárnap
Lenke