Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Európa saját szemmel

2016. december 16., péntek

Az európaiak közötti sokszínű kulturális egység tudatának és az együttműködésnek az erősítését célul kitűző Robert Schuman Intézet magyarországi tanulmányutat szervezett közel 40, az ukrán önkormányzatokban és a civil szférában tevékenykedő szakember számára.


Az intézet immár több éves múltra visszatekintő szakmai sorozata keretében idén Europe by Own Eyes címmel szervezett, Budapestet, Miskolcot és Debrecent érintő, 2016. december 12. és 16. között zajlott látogatás célja az volt, hogy a csoport megismerkedjen a magyar-ukrán diplomáciai és gazdasági kapcsolatokkal, a nemzetiségi szószóló, az Ukrán Országos Önkormányzat, valamint a magyarországi települési önkormányzatok munkájával.
Debrecenben Barcsa Lajos alpolgármester és Németh Ilona, a polgármesteri hivatal szervezési osztályának vezetője köszöntötte és tájékoztatta a több mint tíz ukrajnai települést képviselő küldöttség tagjait Debrecen történetéről, a város gazdasági és turisztikai jellemzőiről, a polgármesteri hivatal tevékenységéről, s a legaktuálisabb magyar-ukrán kapcsolatokról, így a nemrég Debrecenben lezajlott miniszterelnöki találkozóról és gazdasági fórumról, valamint a debreceni segítséggel megvalósult salánki óvodafejlesztésről is.
A vendégek nagy érdeklődéssel hallgatták a tájékoztatókat, s számtalan kérdést tettek fel például a város gazdálkodásával, a gazdaság- és városfejlesztéssel, a közgyűlés munkájával, a közalkalmazottak munkakörülményeivel, a rendőrséggel való együttműködéssel, a foglalkoztatással, a munkaerőpiaccal, a civil szervezetekkel való kapcsolattartással, a fogyatékkal élők segítésével, valamint a helyi jogalkotással kapcsolatban.

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 23., vasárnap
Lenke