Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Már keresi a dolgozókat a Flowserve

2016. május 5., csütörtök

Jelenleg tizenegy olyan lehetséges befektetővel folynak tárgyalások, melyek összesen 3300 munkahelyet teremthetnének Debrecenben.


                                          (A kép rákattintva nagyítható)

2016. április 28-án jelentették be a fővárosban, hogy a Flowserve amerikai székhelyű multinacionális vállalat Debrecenben nyitja meg globális pénzügyi központját.  Ez a központ több mint négyszáz, egészen pontosan 404 magas hozzáadott értékű munkahelyet fog teremteni városunkban. Közép- és felsőfokú pénzügyi végzettséggel rendelkező, idegen nyelvet beszélő munkatársakat fognak foglalkoztatni. A Flowserve az új, zöldmezős beruházást 4,3 milliárd forintból valósítja meg, melyhez a kormány a költségvetésből 1,5 milliárd forint támogatást ad.
A Flowserve Debrecenben megnyíló globális pénzügyi központjáról 2016. május 5-én Debrecenben adott részletes tájékoztatást Rory Carrick, a cég alelnöke, Karyn F. Ovelmen pénzügyi igazgató, Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, valamint Papp László polgármester.
Rory Carrick és Karyn F. Ovelmen elmondták: a Flowserve-et 1790-ben alapították Dallasban. Ma elsősorban az energetikai ipar számára gyártanak gépeket, eszközöket. A világ 51 országban vannak jelen és több mint 15 ezer dolgozót foglalkoztatnak. Elhangzott, hogy Debrecen nagy versenyben nyerte el a beruházást. A város kiváló helyszínt nyújt majd pénzügyi központjuknak. A cég már keresi a dolgozókat, 26 állásinterjún már túl is vannak. Idén várhatóan 60 munkatársat vesznek fel. A központ a tervek szerint június 6-án kezdi meg működését. Kezdetben a Vágóhíd utcai Lion Office Centerben kap helyet, s a pozíciókra itt lehet jelentkezni. 2018-ra elérik a 400 fős alkalmazotti létszámot.
Papp László polgármester a befektetést bemutató tájékoztatón arról beszélt, hogy az SSC*-szektorban már most több mint 2500-an dolgoznak Debrecenben, ezzel városunk hazánkban a második helyen áll Budapest mögött. Mint mondta, Debrecen versenyképességét jelentős mértékben erősíti a városban folyó magas szintű közép- és felsőfokú oktatás. Kiemelte: az olyan cégek megjelenése, mint a Flowserve, segíti, hogy a város megtartsa a jól képzett, fiatal munkaerőt, s el lehessen érni azt a célt, hogy 2040-re Debrecennek 250 ezer lakosa legyen. Ehhez persze még több befektetőnek a városba csábítására is szükség lesz – tette hozzá  polgármester.
Erre meg is van minden esély, jelentette ki Szabó László államtitkár, aki szerint Debrecen hatalmas sebességgel lépett a fejlődés útjára. Hozzátette: a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a HIPA jelenleg tizenegy, a várost érintő projekten dolgozik. Ha ezek a tárgyalások sikerrel járnak, 3300 új munkahely jöhet létre Debrecenben.

(* Mik azok az SSC-k? Az üzleti szolgáltató központok, az SSC-k (Shared Service Center) jelentős része egy adott cég saját leányvállalatait segíti, de vannak olyanok is, amelyek más cégeket szolgálnak ki, szoftvereket fejlesztenek, technológiai megoldásokat dolgoznak ki vagy éppen vevőszolgálati tevékenységet látnak el.)

Forrás: www.dehir.hu

Kapcsolódó cikk: Négyszáz munkahelyet hoz egy amerikai cég

Fotók: Miskolczi János

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes