Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Már keresi a dolgozókat a Flowserve

2016. május 5., csütörtök

Jelenleg tizenegy olyan lehetséges befektetővel folynak tárgyalások, melyek összesen 3300 munkahelyet teremthetnének Debrecenben.


                                          (A kép rákattintva nagyítható)

2016. április 28-án jelentették be a fővárosban, hogy a Flowserve amerikai székhelyű multinacionális vállalat Debrecenben nyitja meg globális pénzügyi központját.  Ez a központ több mint négyszáz, egészen pontosan 404 magas hozzáadott értékű munkahelyet fog teremteni városunkban. Közép- és felsőfokú pénzügyi végzettséggel rendelkező, idegen nyelvet beszélő munkatársakat fognak foglalkoztatni. A Flowserve az új, zöldmezős beruházást 4,3 milliárd forintból valósítja meg, melyhez a kormány a költségvetésből 1,5 milliárd forint támogatást ad.
A Flowserve Debrecenben megnyíló globális pénzügyi központjáról 2016. május 5-én Debrecenben adott részletes tájékoztatást Rory Carrick, a cég alelnöke, Karyn F. Ovelmen pénzügyi igazgató, Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, valamint Papp László polgármester.
Rory Carrick és Karyn F. Ovelmen elmondták: a Flowserve-et 1790-ben alapították Dallasban. Ma elsősorban az energetikai ipar számára gyártanak gépeket, eszközöket. A világ 51 országban vannak jelen és több mint 15 ezer dolgozót foglalkoztatnak. Elhangzott, hogy Debrecen nagy versenyben nyerte el a beruházást. A város kiváló helyszínt nyújt majd pénzügyi központjuknak. A cég már keresi a dolgozókat, 26 állásinterjún már túl is vannak. Idén várhatóan 60 munkatársat vesznek fel. A központ a tervek szerint június 6-án kezdi meg működését. Kezdetben a Vágóhíd utcai Lion Office Centerben kap helyet, s a pozíciókra itt lehet jelentkezni. 2018-ra elérik a 400 fős alkalmazotti létszámot.
Papp László polgármester a befektetést bemutató tájékoztatón arról beszélt, hogy az SSC*-szektorban már most több mint 2500-an dolgoznak Debrecenben, ezzel városunk hazánkban a második helyen áll Budapest mögött. Mint mondta, Debrecen versenyképességét jelentős mértékben erősíti a városban folyó magas szintű közép- és felsőfokú oktatás. Kiemelte: az olyan cégek megjelenése, mint a Flowserve, segíti, hogy a város megtartsa a jól képzett, fiatal munkaerőt, s el lehessen érni azt a célt, hogy 2040-re Debrecennek 250 ezer lakosa legyen. Ehhez persze még több befektetőnek a városba csábítására is szükség lesz – tette hozzá  polgármester.
Erre meg is van minden esély, jelentette ki Szabó László államtitkár, aki szerint Debrecen hatalmas sebességgel lépett a fejlődés útjára. Hozzátette: a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a HIPA jelenleg tizenegy, a várost érintő projekten dolgozik. Ha ezek a tárgyalások sikerrel járnak, 3300 új munkahely jöhet létre Debrecenben.

(* Mik azok az SSC-k? Az üzleti szolgáltató központok, az SSC-k (Shared Service Center) jelentős része egy adott cég saját leányvállalatait segíti, de vannak olyanok is, amelyek más cégeket szolgálnak ki, szoftvereket fejlesztenek, technológiai megoldásokat dolgoznak ki vagy éppen vevőszolgálati tevékenységet látnak el.)

Forrás: www.dehir.hu

Kapcsolódó cikk: Négyszáz munkahelyet hoz egy amerikai cég

Fotók: Miskolczi János

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 23., vasárnap
Lenke