Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Gondoskodó Debrecen, gondoskodó vállalkozók

2016. december 16., péntek

Az összes debreceni óvodást, 150 csoport 3700 gyermekét látja ingyenesen vendégül a Small World Művészeti Galéria 2016 decembere és 2017 februárja között.


A debreceni játszóhelyen 2016. december 16-án is sok óvodás játszhatott együtt. A galéria tulajdonosa, Katona Erzsébet azt mondta: fontosnak érezték, hogy minden debreceni óvodás ellátogathasson hozzájuk. Karácsonyi ajándékként adták a gyerekeknek az ingyenes lehetőséget, de mivel rengeteg az óvodás a városban, egészen jövő februárig várják a kicsiket óvodaidőben, szervezett formában a Széchenyi utcai játszóhelyen.
Széles Diána alpolgármester a tájékoztatón – utalva az Új Főnix Terv hatodik pillérére – azt mondta: a gondoskodó Debrecenben gondoskodó vállalkozók dolgoznak. Nagyon megtisztelő a felajánlás, amihez az önkormányzat minden segítséget megad.

Fotók: Erdei Balázs

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes