Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Gondoskodó Debrecen, gondoskodó vállalkozók

2016. december 16., péntek

Az összes debreceni óvodást, 150 csoport 3700 gyermekét látja ingyenesen vendégül a Small World Művészeti Galéria 2016 decembere és 2017 februárja között.


A debreceni játszóhelyen 2016. december 16-án is sok óvodás játszhatott együtt. A galéria tulajdonosa, Katona Erzsébet azt mondta: fontosnak érezték, hogy minden debreceni óvodás ellátogathasson hozzájuk. Karácsonyi ajándékként adták a gyerekeknek az ingyenes lehetőséget, de mivel rengeteg az óvodás a városban, egészen jövő februárig várják a kicsiket óvodaidőben, szervezett formában a Széchenyi utcai játszóhelyen.
Széles Diána alpolgármester a tájékoztatón – utalva az Új Főnix Terv hatodik pillérére – azt mondta: a gondoskodó Debrecenben gondoskodó vállalkozók dolgoznak. Nagyon megtisztelő a felajánlás, amihez az önkormányzat minden segítséget megad.

Fotók: Erdei Balázs

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra