Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017. január 16., hétfő

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.


Minden igényt kielégítő, korszerű, akadálymentesített és igényes helyiségbe költöznek át hamarosan azok a háziorvosok, akik eddig a Lisznyai utcán rendeltek. A betegek a költözés után a Hadházi úti 7-9 szám alatt kereshetik majd fel orvosaikat.
Széles Diána alpolgármester a témában 2017. január 16-án tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Lisznyai utcai rendelő épületét nem érte meg felújítani, ezért azt értékesítette az önkormányzat, így a négy rendelő véglegesen kerül át január 23-tól a Hadházi úti új épületbe.
Burai Ágnes háziorvos az új épületről elmondta: légkondicionálás is van a betegeknek, a korábbinál sokkal modernebb, szebb környezetben várják őket és kényelmesebb is az épület. Hozzátette: nemcsak a pácienseknek, hanem az orvosoknak is külön helyiségek vannak, amik a személyes kényelmet szolgálják.
Az Új Főnix Terv keretében összesen 11, orvosi rendelőket magukban foglaló ingatlant fognak felújítani a városban, összesen 800 millió forint értékben. A felújítási hullám összességében hatvannégy körzetet, felnőtt és gyermekkörzetet és összesen körülbelül tízezer beteget érint.
Széles Diána alpolgármester a felújításokkal kapcsolatban hangsúlyozta, a betegellátás folyamatos lesz, úgy próbálják ütemezni a fejlesztéseket, hogy azok semmi esetre se ütközzenek egymással, így a betegek csak annyit érzékelnek majd mindebből, hogy máshova kell menniük, ahol az eddigiekhez képest jobb körülmények fogadhatják majd őket.***

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata az Új Főnix Terv keretében összesen 11, az egészségügyi alapellátásnak helyet adó önkormányzati tulajdonú ingatlan teljes körű felújítását végzi el 2017-ben.

A betegellátás folyamatos és zavartalan biztosítása és a kivitelezői munkálatok mielőbbi befejezése érdekében a háziorvosi ellátást 2017. január 19-től az Apafi utca 30. alatti rendelő helyett ideiglenesen a Hadházi út 7-9. alatt vehetik igénybe a lakosok. A költözés miatt 2017. január 17-18-án csak sürgősségi ellátás biztosított, mely a háziorvosi ügyeleti helyen érhető el (Debrecen, Nagyerdei körút 98., telefonszám: 06-52/40-40-40)

2017. február 1-jétől a Cegléd utca 6. alatti rendelő helyett ideiglenesen a Víztorony utca 11. és a Dobozi utca 2. alatti rendelőben vehetik igénybe a lakosok a háziorvosi ellátást. Dr. Muszbek Ildikó és dr. Zelenák Péter háziorvos a Víztorony utca 11. alatt, a Pharmagita gyógyszertár mellett található rendelőben nyújtja az egészségügyi alapellátást. Dr. Marján Eszter és dr. Zakota Krisztina háziorvos a Dobozi utca 2. alatti rendelőben érhető el. A költözés miatt 2017. január 30-31-én csak sürgősségi ellátás biztosított, mely a háziorvosi ügyeleti helyen érhető el (Debrecen, Nagyerdei körút 98. telefonszám: 06-52/40-40-40).

Rendelő végleges áthelyezése:
 
A Lisznyai utca 6. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanból 2017. január 19-20-án a háziorvosi szolgáltatók véglegesen átköltöznek az új, korszerűbb, kényelmesebb, akadálymentesített rendelőbe, a Hadházi út 7-9. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanba. A költözés miatt 2017. január 19-20-án csak sürgősségi ellátás biztosított, mely a háziorvosi ügyeleti helyen érhető el (Debrecen, Nagyerdei körút 98. telefonszám: 06-52/40-40-40).
2017. január 23-tól változatlan rendelési időben érhető el a Hadházi út 7-9. alatt dr. Burai Ágnes, dr. Gáspár Alicia, dr. Molnár Zoltán és dr. Ölveti László háziorvos.

A Gondoskodó város program jegyében mindezzel elindul Debrecenben az egészségügyi alapellátási infrastruktúra fejlesztése. A felújítások – melyek várhatóan öt hónapig tartanak – és a végleges rendelőáthelyezés következtében javulni fognak az egészségügyi ellátás körülményei. 

Forrás: www.dehir.hu, www.debrecen.hu

Fotók: Miskolczi János

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra