Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Hőlégballon-verseny

2009. szeptember 22., kedd

A hagyományoknak megfelelően immár kilencedik alkalommal rendezik meg Debrecen és környéke légterében 2009. szeptember 30. és október 4. között a 9. Debrecen Kupa Nemzetközi Hőlégballon-versenyt, amely most elő-világbajnokság is. A Nemzetközi Hőlégballon Szövetség ugyanis 2008 márciusában Salzburgban Debrecennek ítélte oda a 2010-es Hőlégballon Világbajnokság rendezésének jogát, így az idei megmérettetés több csapat számára egyben felkészülés is a jövő esztendőben október 2. és 10. között rendezendő világeseményre. Az előzetes jelentkezések alapján magyar, litván, lengyel, szlovén, belga, cseh, kazak, olasz, osztrák, norvég, szlovák, ukrán, brit és ausztrál résztvevői lesznek az idei nemzetközi versenynek. A tervek szerint a pilóták 6 repülés során 18-20 versenyfeladatot hajtanak végre, s a legjobban teljesítő nyeri el a győztesnek járó trófeát. A környezetbarát pb-gázzal hajtott hőlégballonokból mintegy 30 lesz megfigyelhető Debrecen és környéke légterében a versenynapokon reggel 7, délután pedig 17 órától. Esténként 19.30 és 21 óra között pedig a város főterén, a Kossuth téren láthatnak hőlégballon-kivilágítást az érdeklődők.

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. augusztus 24., csütörtök
Bertelan