Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Az Új Főnix Terv is segíti a kis- és középvállalkozásokat

2016. november 23., szerda

A közbeszerzési eljárások kis- és középvállalkozásokat érintő változásairól volt szól a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában 2016. november 22-én tartott rendezvényén.


A Kavosz Zrt., a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által rendezett esemény keretében a helyi vállalkozók megtudhatták például, hogy a korábbi 18 millió helyett most már 15 millió forint felett kell nyilvánosan meghirdetni az állami áru- és szolgáltatás-megrendeléseket.
– Az a cél természetesen, hogy a térségben lévő vállalkozók jussanak elsősorban lehetőséghez. Egyszerűsítették az elszámolást, az alvállalkozók kifizetését – mondta el Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
A kormány tehát a korábbinál szélesebbre nyitja a kaput a közbeszerzési eljárások során, így a kis- és középvállalkozások is nagyobb eséllyel pályázhatnak majd a jövőben állami megrendelésekre.

A debreceni önkormányzat is segíti a helyi vállalkozókat – erről beszélt Debrecen gazdasági helyzete a fejlesztéspolitika tükrében című előadásában Barcsa Lajos alpolgármester. Elmondta: a városba betelepülő multinacionális cégek mellett ugyanúgy odafigyelnek a mikro- és kisvállalkozásokra is. – A különböző gazdasági területek képviselőit meghallgatjuk, és megpróbáljuk akár szabályozási eszközökkel segíteni a mindennapi életüket, de akár szolgáltatást is nyújtunk nekik az EDC Debrecen Nonprofit Kft.-n keresztül azzal, hogy felhívjuk a figyelmüket az egyes európai uniós pályázatokra – mondta az alpolgármester. Barcsa Lajos szerint közvetve az Új Főnix Terv is segíti a kis- és középvállalkozásokat. Példaként említette az M35-ös autópálya továbbépítése és a Debrecenben tervezett nemzetközi iskola létrehozása nyújtotta lehetőségeket.
A rendezvényen számos előadó vett részt, köztük például az adóváltozásokról beszélt Vámosi-Nagy Szabolcs címzetes egyetemi tanár, ügyvéd, adószakértő.


Forrás: www.dehir.hu 

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 22., szombat
Magdolna