Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Kölyöklabor az Agórában

2016. szeptember 21., szerda

A természeti jelenségek játékos megismerését szolgálják az új kémiai laborok az Agóra Tudományos Élményközpontban.


Igazi kutatókká válhatnak a kisiskolások az új laborokban. Szakemberek irányításával, biztonságos körülmények között, élménygazdag foglalkozásokon fedezhetik fel a kémia világát.
– Szeretnénk továbbadni a gyerekeknek a vegyészet és a természettudomány területén dolgozók lelkesedését. Ezért indítottuk el csaknem két évtizeddel ezelőtt a programot, amit azóta is folyamatosan továbbfejlesztünk – mondta el Thomas Narbeshuber, a  BASF Hungária Kft. ügyvezetője.
A kölyöklaborok 2016. szeptember 20-ai megnyitóján Papp László polgármester elmondta: példaértékű a vegyipari vállalat társadalmi felelősségvállalása, az Agóra ismeretterjesztő programjai pedig a város és az ország fejlődése szempontjából is fontosak.
– Nagyon sok mérnökre, műszaki szakemberre lesz szükségünk a jövőben. Ezért a gyerekekben már időben fel kell kelteni az érdeklődést a fizika, a kémia, a biológia iránt – mutatott rá Papp László polgármester.
Az Agóra Tudományos Élményközpont célkitűzéseihez jól illeszkedik  a számos díjjal elismert kölyöklabor program, ami hiánypótló is. Ezek a kreatív, kísérletező foglalkozások ugyanis kifejezetten az alsós általános iskolásoknak szólnak.
– Most nem annak a korosztálynak mutatjuk be a kémiát, amelyik az iskolában már amúgy is találkozik vele, hanem a 3-4. osztályosoknak, akiknek még ez a tudományág teljesen idegen – hangsúlyozta Somogyi Béla, az Agóra Tudományos Élményközpont ügyvezetője.
A tervek szerint még idén várhatóan kétezer debreceni kisiskolás vesz részt az Agóra kölyöklabor foglalkozásain, de tanítók és pedagógushallgatók is csatlakozhatnak az ismeretterjesztő programhoz.

Forrás: www.dehir.hu

Fotók: Miskolczi János

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 23., vasárnap
Lenke