Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Minden elemében bővül a debreceni gazdaság

2016. november 22., kedd

A kis- és középvállalkozások is fejlesztenek Debrecenben. Az egyik ilyen cég saját forrásból felépített új telephelyét 2016. november 22-én adták át.


A vállalkozói parkban épült fel a szivattyúkkal foglalkozó családi vállalkozás, az Elektro-General Kft. telephelye. 110 millió forintot költöttek rá saját forrásból, mert nem volt pályázati lehetőség erre a beruházásra. Cifrák Lajos, a 14 éves vállalkozás vezetője azt mondta avató beszédében, hogy húsz családnak biztosítottak eddig megélhetést, de a  beruházással minimum négy új munkahelyet is teremtenek és a megrendelések növekedésével ez a szám bővülhet is.
– Jelentős minőségjavulást várunk és több munkát magunknak, megélhetési lehetőséget és fejlődést látunk az új telephely létesítésében – mondta el Cifrák Lajos ügyvezető igazgató.
Az avató ünnepségen Papp László polgármester elmondta: ez a város egyik legsikeresebb éve a rendszerváltás óta. 2100 új munkahelyet jelentettek be és 75 milliárd forint működő tőke érkezett Debrecenbe. Hozzátette: a multinacionális vállalatok mellett fontos, hogy a kis- és középvállalkozások is fejlődjenek. Ezt szolgálja ennek az új telephelynek az átadása is, ami abban a vállalkozói parkban jött létre, amihez a város adta a területet 30 éves ingyenes használatra.
– Minden elemében bővül a debreceni gazdaság, legyen szó gyógyszeriparról, elektronikáról, gépiparról. Az a kisvállalkozói park, amit a Debreceni Regionális Gazdaságfejlesztési Alapítvány 1995 óta működtet, ipari sikertörténetnek mondható, hiszen kis- és mikrovállalkozások számára teremt ideális környezetet – hangsúlyozta Papp László.
Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt hangsúlyozta, hogy a látványos nagyberuházások mellett fontos, hogy a kis- és középvállalkozások hatékonysága és versenyképessége is nőjön, mert ez biztosítja a gazdaság egyenletes fejlődését. Az új, csaknem 400 négyzetméteres telephelyet három hónap alatt sikerült felépíteni.


Forrás: www.dehir.hu

Fotók: Miskolczi János

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra