Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Új óvodaépületet avattak Salánkon

2016. december 15., csütörtök

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Papp László, Debrecen polgármestere közösen vettek részt Salánkon az óvoda új épületének ünnepélyes átadásán 2016. december 15-én.


Salánk zömében magyarok által lakott, mintegy 3400 lelket számláló község Kárpátalján, a Nagyszőlősi járásban. 1978-ban épült óvodája már nem tudta kielégíteni a település igényeit, így a debreceni önkormányzat támogatása nagyban hozzájárult az intézmény bővítéséhez, egy korszerű – sok magyar család számára megoldást jelentő –, új óvodai épület megvalósításához.
Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint egy évvel ezelőtt, egy 2015 májusi közgyűlési határozatával a város költségvetéséből, ezen túlmenően debreceni cégek és magánszemélyek, valamint az önkormányzati Fidesz-KDNP-frakciója tagjainak felajánlásaival kiegészített, összességében 21 millió forintot adományozott Salánknak a meglévő óvoda bővítéséhez. Idén januárban Debrecen önkormányzata, a Debreceni Egyetem, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által közösen rendezett városi bál is kapcsolódott a jótékonysági kezdeményezéshez, hiszen bevételét, azaz további 11 millió forintot is az óvoda bővítésére ajánlottak fel a szervezők. 
„Salánk számunkra egy szimbólum, amely megtestesíti Debrecen városának és polgárainak szolidaritását, felelősségvállalását az ország határain túl élő magyar honfitársainkért. Felemelő egy olyan összefogás részesének lenni, amelynek köszönhetően jobbá tehetjük a salánki gyermekek, családok, óvodapedagógusok életét és munkáját, és amely kifejezi: mi, debreceniek és salánkiak, összetartozunk” – emlékeztetett Papp László, Debrecen polgármestere, akit az ünnepségen Salánk díszpolgára címmel tüntettek ki. 
A Salánki Óvoda és a debreceni Lehel Utcai Óvoda képviselői az ünnepség keretében együttműködési megállapodást írtak alá.
Fotók: Miskolczi János

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. július 23., vasárnap
Lenke