Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Új óvodaépületet avattak Salánkon

2016. december 15., csütörtök

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Papp László, Debrecen polgármestere közösen vettek részt Salánkon az óvoda új épületének ünnepélyes átadásán 2016. december 15-én.


Salánk zömében magyarok által lakott, mintegy 3400 lelket számláló község Kárpátalján, a Nagyszőlősi járásban. 1978-ban épült óvodája már nem tudta kielégíteni a település igényeit, így a debreceni önkormányzat támogatása nagyban hozzájárult az intézmény bővítéséhez, egy korszerű – sok magyar család számára megoldást jelentő –, új óvodai épület megvalósításához.
Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint egy évvel ezelőtt, egy 2015 májusi közgyűlési határozatával a város költségvetéséből, ezen túlmenően debreceni cégek és magánszemélyek, valamint az önkormányzati Fidesz-KDNP-frakciója tagjainak felajánlásaival kiegészített, összességében 21 millió forintot adományozott Salánknak a meglévő óvoda bővítéséhez. Idén januárban Debrecen önkormányzata, a Debreceni Egyetem, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által közösen rendezett városi bál is kapcsolódott a jótékonysági kezdeményezéshez, hiszen bevételét, azaz további 11 millió forintot is az óvoda bővítésére ajánlottak fel a szervezők. 
„Salánk számunkra egy szimbólum, amely megtestesíti Debrecen városának és polgárainak szolidaritását, felelősségvállalását az ország határain túl élő magyar honfitársainkért. Felemelő egy olyan összefogás részesének lenni, amelynek köszönhetően jobbá tehetjük a salánki gyermekek, családok, óvodapedagógusok életét és munkáját, és amely kifejezi: mi, debreceniek és salánkiak, összetartozunk” – emlékeztetett Papp László, Debrecen polgármestere, akit az ünnepségen Salánk díszpolgára címmel tüntettek ki. 
A Salánki Óvoda és a debreceni Lehel Utcai Óvoda képviselői az ünnepség keretében együttműködési megállapodást írtak alá.
Fotók: Miskolczi János

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes