Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Régi(j)ó barátok

2016. december 11., vasárnap

Debreceni, nyíregyházi és szolnoki önkormányzati csapatok részvételével rendeztek teremlabdarúgó tornát a debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.


                                (A kép kattintással nagyítható)

Sorrendben immár a 18. Régi(j)ó Barátok Teremlabdarúgó Torna zajlott le 2016. december 9-én, pénteken a debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A megyeszékhelyek önkormányzatai közötti kapcsolatot eme kötetlen formában is szolgáló eseményt minden esztendőben körforgásos rendszerben rendezik meg a három város valamelyikében. A tornán a csapatok közötti rangsor eldöntésén túl a legjobb kapust és a legjobb játékost is díjazzák. A résztvevőket a vendéglátó Debrecen önkormányzata nevében Papp László polgármester köszöntötte, s jelen volt az eseményen Barcsa Lajos és Komolay Szabolcs alpolgármester is.
A tornát a debreceniek nyerték a nyíregyháziak és a szolnokiak előtt.

Fotók: Miskolczi János

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes