Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Szlovák és cseh diplomaták látogatása

2016. december 14., szerda

Igor Furdik, a békéscsabai szlovák konzulátus vezetője, valamint Juraj Chmiel cseh nagykövet látogatott Debrecenbe 2016. december 14-én.

Igor Furdik bemutatkozó látogatáson járt Debrecenben. A szlovák  főkonzul 2016 márciusa óta vezeti a békéscsabai szlovák konzulátust. Igor Furdik főkonzul és Papp László polgármester megbeszélésén szóba került, hogy Debrecen szeretné erősíteni együttműködését Kassával.
Városok közötti együttműködésről volt szó a cseh nagykövet látogatásán is. Juraj Chmiel, Csehország magyarországi nagykövete örömét fejezte ki, hogy Debrecen és a cseh Brno testvérvárosi megállapodást köt. Papp László polgármester javaslatot tett arra, hogy a két város támogassa egymás nemzetközi ambícióit. Példaként említette Debrecen 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázatát.Fotók: Miskolczi János

Debrecen Város Bora 2017

A Debrecen Város Bora 2017 borversenyre Magyarország valamennyi borvidékeiről lehetett nevezni. A versenyben pincészetek és egyéni termelők vehettek részt. A beküldött közel száz bormintákat 2016. december 7-én szakmai és társadalmi zsűri értékelte. Az eredményt 2017. január 20-án hozták nyilvánosságra.

Részletek

Brno Debrecen új testvérvárosa

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást 2017. január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere Brnoban.

Részletek

Az év emberei Debrecenben

Értékes, emlékezetes teljesítmények születtek Debrecenben 2016-ban is.

Részletek

Háziorvosi rendelőket újít fel az önkormányzat

2017-ben mintegy 800 millió forintból, összesen 11 városi tulajdonú ingatlant korszerűsítenek. A Lisznyai utcai rendelőt viszont végleg áthelyezik a Hadházi útra. A munkát ütemezve végzik, így a betegek ellátása a felújítások ideje alatt is zökkenőmentes lesz.

Részletek

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák

Jó pár éves előnye van gazdasági kapcsolatok terén a Debreceni Egyetemnek az ország más egyetemeihez képest - ezt mondta Szilvássy Zoltán rektor 2017. január 13-án az intézmény úgynevezett gazdasági évnyitóján. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre meghívták az egyetem partnereit is.

Részletek

2017. január 21., szombat
Ágnes