Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Dinamikusan fejlődik az SSC-ágazat Debrecenben

2016. december 14., szerda

Bővíti debreceni alkalmazottainak létszámát a tokiói központú informatikai, szolgáltató cég, a TranCosmos. Ezzel a fejlesztéssel összességében háromezerre nőtt az ebben a szektorban (SSC) Debrecenben dolgozók száma.


2016 áprilisában a japán tulajdonú multinacionális nagyvállalat, a TransCosmos stratégiai célból felvásárolta az SSC-szektorban (shared service center – szolgáltató központ) tevékenykedő Merlin-IT cégcsoportot, mely 2010 óta van jelen Debrecenben.A TransCosmos most új telephelyet létesített Debrecenben, a Határ úton, a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban. Az irodaház megnyitása apropóján 2016. december 14-én rendezett sajtótájékoztatón elhangzott: a Transcosmos a jelenlegi debreceni központjának 350 fős dolgozói létszámát egy-két éven belül 500-ra kívánja növelni.
Papp László polgármester arról beszélt, hogy az SSC-szektor az egyik legfiatalabb, de legdinamikusabban növekvő gazdasági ágazat Debrecenben. 2007-ben kezdett el kiépülni, s ma már ez az ágazat foglalkoztatja a legtöbb embert a városban. Informatikai és pénzügyi háttérszolgáltatást nyújtó szervezetekről van szó, melyek a világ legnagyobb cégeivel állnak kapcsolatban. A polgármester elmondta: az idén bejelentett bővülésekkel együtt a szektor foglalkoztatotti száma Debrecenben elérheti a háromezer főt. Az országban Debrecen foglalkoztatja az SSC-ágazatban dolgozók 12 százalékát, amivel Budapest után a legsikeresebb. A város célja az, hogy belátható időn belül ötezerre nőjön a létszám ebben a szektorban. A város jó életminőséget tud nyújtani, rendelkezik a megfelelő infrastruktúrával, jó nyelvi képzések vannak jelen, és kiváló az egyetemi háttér.
Richard Patterson, a Transcosmos UK vezérigazgatója a debreceni egységük teljesítményét méltatta, s mint hozzátette, az akvizíció eredményeként rendkívül gyors és fenntartható fejlődést prognosztizálnak a vezetők, nem csak Debrecen, hanem Európa egész területén.
Szmolinka Zsolt, a TransCosmos Kft. alelnöke elmondta: az új irodaház lehetőséget teremt számukra, hogy bővítsék a létszámot. A cég ügyfélszolgálati tevékenységet végez, 2016-ban már e-commerce szolgáltatást is nyújtottak ügyfeleiknek, azaz online-felületen marketing- és sales-tevékenységet is folytatnak, természetesen idegen nyelven. Szmolinka Zsolt hozzátette: számukra a legfontosabb, hogy a hozzájuk jelentkezők kiválóan beszéljenek idegen nyelveket. A szakmai tudást a cég belső képzésein át tudják adni. A cég alelnöke szerint a szektor nagy fejlődés előtt áll, s versenyképes fizetést, jó munkakörnyezetet tud adni a fiataloknak.
Kis Tünde, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnökhelyettese beszédében úgy fogalmazott: 2016 a szolgáltató központok éve Debrecenben. Kiemelte, hogy a befektetésösztönzésben a siker az együttműködésben rejlik, Debrecenben pedig mind az önkormányzatban, mint az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központban kiváló partnerre találtak.
A 45 éve alapított Transcosmosnak 102 szolgáltató központja van a világ 14 országában. 35 ezer dolgozójuk 23 nyelven szolgáltat a cég 800 partnerének.

Forrás: www.dehir.hu, www.debrecen.hu

Fotók: Miskolczi János 

A békét biztosítják

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának katonái folytatják béketámogató feladatukat Koszovóban. A NATO-parancsnokság alatt működő magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltásának kibocsátó ünnepségét 2017. január 27-én rendezték a debreceni Kossuth téren.

Részletek

Díjazta legjobbjait a sportiskola

A legjobb egyéni sportolókat, a csapatsportágakban kiemelkedően teljesítő tehetségeket, valamint kiváló edzőiket méltatták a DSC-SI gáláján 2017. január 26-án.

Részletek

2017. januári közgyűlés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017. január 26-án tartotta soron következő rendes ülését. Az ülés kezdetén a jelenlévők egy perces csenddel emlékeztek Danku Attilára, a Fidesz-KDNP frakció tagjára – aki január 14-én hunyt el –, valamint a veronai buszbaleset áldozataira.

Részletek

95 esztendős lett

A debreceni Szabó Zsigmondné 2017. január 22-én 95 éves lett. Ebből az alkalomból január 25-én otthonában köszöntötte őt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 24.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.23-án egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). Két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3). Az önkormányzat a szmogriadó riasztási fokozatát megszünteti és a tájékoztatási fokozatát rendeli el.

Részletek

2017. augusztus 24., csütörtök
Bertelan