Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Új cég, új munkahelyek

2009. május 20., szerda

Közel egy hónap múlva kezdi meg működését a Debrecen nyugati részén lévő ipari parkban az RR Donnelley, amerikai nyomdaipari cég. A vállalat betelepülésével mintegy 250 új munkahely létesülhet majd a városban.

A folyamatosan bővülő ipari parkban nagy erővel zajlanak a beruházások, melyek során számos új cég kezdi meg tevékenységét a cívisvárosban. A Richter gyógyszeripari cég leendő irodaháza és a Cívisbusz Konzorcium készülő telephelye mellett az RR. Donnelley is jól halad a munkálatokkal. 2009. május 20.-án ugyanis az épület elérte legmagasabb, mintegy 10 méteres pontját, így már a bokrétaavató ünnepségen is túl van a beruházás. Az építkezés április elején kezdődött, s a tervek szerint határidőre, július 15-re fejezik be a munkát.
Herdon István, a cég betelepülését segítő és az építést végző Xanga ingatlanfejlesztő cégcsoport vezérigazgatója az eseményen tartott sajtótájékoztatón kiemelte, fontos, hogy minél több cég találja meg számításait Debrecenben, s működésüket gyorsan és akadálymentesen kezdhessék meg. Az ipari park bővítése ugyanis a városnak és a régiónak egyaránt komoly profitlehetőséggel szolgálhat. Az elkövetkezendő 2-3 évben további vállalatokat hoznának a parkba, ezáltal több száz új munkahely jönne létre a városban. A vezérigazgató hozzátette, a Xanga együttműködik a debreceni önkormányzattal abban, hogy a beruházások során a technikai és infrastrukturális feltételeket a beruházó cég rendelkezésére bocsássák, így a termelőmunka is gördülékenyen indulhat el.
A mintegy 4,5 millió Euróból megvalósuló beruházás során az épületben irodákat, öltözőket, kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki, s folyamatosan zajlik a közművesítés is a területen. Hársfalvi Péter a kivitelező Aktuál Bau Kft. vezérigazgatója elmondta, a nyomdaipari válllat további egy hektárt szabadon hagy arra a célra, ha esetleg bővítenék majd a cég tevékenységét.
Kósa Lajos polgármester a bokrétaavatón tartott beszédében kiemelte, egy nagyon patinás vállalat kezdheti majd meg munkáját a nyugati városrészben. Az RR. Donnelly ugyanis már 144 éves múltra tekint vissza, elismertségét pedig növeli, hogy még a New York-i értéktőzsdén is jegyzik a céget. Évente mintegy 12 milliárd dollár bevételre tesz szert, és közel 60 ezer dolgozót foglalkoztat. Az RR. Donnelley nem csak nyomdaipari, hanem logisztikai tevékenységet is folytat, és kifejezetten a környezetbarát szemléletet követi. A vállalat profiljában többek között a nyomdatermékek kivitelezése, a digitális fotók készítése, minőségi javítása mellett tartalom- és adatbázis-kezelési, ügyfélszolgálati feladatok, valamit egyéb on-line szolgáltatások szerepelnek. A vállalat vezetősége fontos állomásnak tekinti a debreceni bázist, ugyanis innen szeretnék kiszolgálni majd kelet-európai partnereiket.
Kósa Lajos hozzátette, az ipari park fejlődése érdekében az önkormányzat tervezi, hogy a belvárosból egészen a parkig bővítené a kerékpárút hálózatot, emellett kétszer kétsávosítanák a Határ utat. Ezzel minőségi csatlakozást hoznának létre a város ezen része és az autópálya között.

Legfrissebbek

Térzene, gyepshow, felvonulás

A 19. Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál már 2015. július 2-án, csütörtökön este elkezdődött Debrecenben. A július 5-ig tartó rendezvényen városszerte lesznek programok.

Részletek

1200 emberről gondoskodnak

Húsz éve önálló intézmény, ahol kiváló szakmai munka folyik - dicsérte a Városi Szociális Szolgálatot Komolay Szabolcs alpolgármester a 2015. július 2-án rendezett jubileumi ünnepségen.

Részletek

Száz esztendős

A debreceni dr. Seres Géza – a Tiszta udvar, rendes ház mozgalom elindítója, a Gyermekszemészeti Alapítvány létrehozója – 2015. július 2-án lett 100 esztendős. A jeles nap alkalmából a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársai köszöntötték őt otthonában, családtagjai körében..

Részletek

Száz esztendős

A debreceni dr. Seres Géza – a Tiszta udvar, rendes ház mozgalom elindítója, a Gyermekszemészeti Alapítvány létrehozója – 2015. július 2-án lett 100 esztendős. A jeles nap alkalmából a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa köszöntötték őt otthonában.

Részletek

Emléktábla a hősöknek

A 39. császári és királyi gyalogezredre emlékezett a Bocskai lövészdandár, az önkormányzat és a Debrecen-Nyíregyházi Katolikus Egyházmegye.

Részletek

2015. július 6., hétfő
Csaba