Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Gálaesten kapták meg a rengeteg csokit

2016. december 16., péntek

Idén is nagyon sikeres volt a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete csokigyűjtő akciója. A csomagokat ünnepélyes keretek között kapták meg a gyerekek.


A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (BAGE), a Debreceni Karitatív Testület, a ColorPlay, valamint a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért újra elindította a csokigyűjtő akciót Debrecenben. A város különböző pontjain elhelyezett gyűjtőládákba több ezer édességet tettek az adományozók: civilek, cégek és állami intézmények dolgozói. A kampányt egy gálaesttel zárták 2016. december 14-én, ahol az összegyűlt édességeket átadták a rászoruló gyermekeknek. Csaknem ezer gyerek várta az ajándékokat.
– Hála Istennek elég népszerű már a csokigyűjtő akció, szinte beolvadt a debreceni adventi időszakba. Nagyon sok csoki gyűlt össze. A gálán mintegy 900 csomagot osztottunk ki a gyermekeknek – mondta Buzás Lajos, a BAGE elnöke.
A csokigyűjtő akció ötlete 2013-ban született meg, amikor a Kőr Dáma Egyesület és a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének szervezésében 150 gyerek látogatott el a Parlamentbe. Azóta évről-évre egyre többen csatlakoznak az adományozáshoz.
Széles Diána, Debrecen alpolgármestere és Balogh Barnabás, a Debreceni Karitatív Testület elnöke dobták be az utolsó csokoládékat a gyűjtőládába, mellyel ünnepélyesen lezárták  az idei akciót. Az alpolgármester azt mondta: az önkormányzat 150 ezer forinttal, az önkormányzati Fidesz-frakció tagjai pedig szintén csokoládé-gyűjtéssel támogatták az akciót.
– Debrecen gondoskodó város, és mint ilyennek, kötelessége minden olyan akcióhoz csatlakozni,  amivel tudunk segíteni. Jó szívvel tesszük, anyagi támogatással is segítjük ezt az akciót, és minden évben itt vagyunk, hogy támogassuk – nyilatkozta Széles Diána alpolgármester.
A rendezvényen az édességek átadása mellett a gyermekek találkozhattak a Mikulással is, valamint zenés gyermekműsorral és sztárvendégekkel is meglepték őket. December 18-án, a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének karácsonyi ünnepségén további 150 gyerek kap majd a csokigyűjtő akciónak köszönhetően ajándékcsomagot.

Forrás: www.dehir.hu

Fotók: Erdei Balázs

Szmogriadó riasztási fokozatának elrendelése, 2017. január 23.

Debrecen polgármestere – levegőtisztaság-védelmi hatáskörében eljárva – elrendelte szmogriadó riasztási fokozatát.

Részletek

A 95. születésnap

A debreceni Tóth Sándorné 95 éves lett 2017. január 17-én. Ebből az alkalomból otthonában köszöntötte őt Papp Viktor önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 5.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy 2017. január 4-én – szerdán – a levegőminőség javult, és a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke már egyik mérőállomáson sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, (75 μg/m3) és az egészségügyi határérték alá csökkent mindhárom állomáson.

Részletek

Díjazandók javasolhatók

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a hagyományokhoz híven – és 53/1997. (XII. 20.) Kr. rendelete alapján – április 11., a város napja alkalmából díszpolgári címet, Pro Urbe-, mecénás- és sajtódíjat adományoz.

Részletek

Szépségkirálynői játékadományozás

A Magyarok Világszépe Szépségverseny 2016 augusztusában Debrecenben rendezett döntőjének nyertese, Harkányi Cintia szépségkirálynő jótékonysági munkája keretében öt debreceni óvoda, valamint a gyermekvédelmi intézmény részesült nagy értékű játékadományban.

Részletek

2017. augusztus 24., csütörtök
Bertelan