Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Debrecenben járt Junichi Kosuge, Japán magyarországi nagykövete

2016. december 1., csütörtök


Junichi Kosuge 2016. november 30-án járt Debrecenben. A diplomata délután meglátogatta a Déri Múzeumot, a Nagytemplomot, a Református Kollégiumot és találkozott Fekete Károllyal, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökével. Kora este fogadta hivatalában Junichi Kosuge nagykövetet Papp László, Debrecen polgármestere. A megbeszélésen gazdasági és kereskedelmi kérdések mellett a város kulturális életéről esett szó. A látogatás után Junichi Kosuge a Vojtina Bábszínházban tartott ünnepségen adta át Pinczés Istvánnak, a Csokonai Színház egykori főrendezőjének a Felkelő Nap Arany és Ezüst Sugárpárjának Rendje érdemrendet.

Fotók: Miskolczi János

Szmogriadó riasztási fokozatának elrendelése, 2017. január 23.

Debrecen polgármestere – levegőtisztaság-védelmi hatáskörében eljárva – elrendelte szmogriadó riasztási fokozatát.

Részletek

A 95. születésnap

A debreceni Tóth Sándorné 95 éves lett 2017. január 17-én. Ebből az alkalomból otthonában köszöntötte őt Papp Viktor önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 5.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy 2017. január 4-én – szerdán – a levegőminőség javult, és a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke már egyik mérőállomáson sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, (75 μg/m3) és az egészségügyi határérték alá csökkent mindhárom állomáson.

Részletek

Díjazandók javasolhatók

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a hagyományokhoz híven – és 53/1997. (XII. 20.) Kr. rendelete alapján – április 11., a város napja alkalmából díszpolgári címet, Pro Urbe-, mecénás- és sajtódíjat adományoz.

Részletek

Szépségkirálynői játékadományozás

A Magyarok Világszépe Szépségverseny 2016 augusztusában Debrecenben rendezett döntőjének nyertese, Harkányi Cintia szépségkirálynő jótékonysági munkája keretében öt debreceni óvoda, valamint a gyermekvédelmi intézmény részesült nagy értékű játékadományban.

Részletek

2017. július 23., vasárnap
Lenke