Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Szépségkirálynői játékadományozás

2016. december 21., szerda

A Magyarok Világszépe Szépségverseny 2016 augusztusában Debrecenben rendezett döntőjének nyertese, Harkányi Cintia szépségkirálynő jótékonysági munkája keretében öt debreceni óvoda, valamint a gyermekvédelmi intézmény részesült nagy értékű játékadományban. 


A szépségkirálynő – a szépség, a jóság és a szeretet nagyköveteként – a karácsony közeledtével ezzel egy kis örömet kívánt a gyerekek hétköznapjaiba csempészni.
Harkányi Cintia az ajándékokat Széles Diána alpolgármesterrel és Fásy Ádámmal, a Magyarok Világszépe Szépségverseny ötletgazdájával közösen a Pósa Utcai Óvodában adta át az apróságoknak 2016. december 21-én.
Az összességében 1 millió forint értékű adományból a Pósa Utcai Óvodán kívül az Áchim András Utcai Óvoda, a Szivárvány Óvoda, a Mosolykert Óvoda Kismacsi Telephelye, a Margit Téri Óvoda, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye részesült. Minden intézménybe még az ajándékozás napján eljutottak a vadonatúj játékok, így az óvodások még a téli szünet kezdete előtt örülhettek nekik.
Fotók: Erdei Balázs

Szmogriadó riasztási fokozatának elrendelése, 2017. január 23.

Debrecen polgármestere – levegőtisztaság-védelmi hatáskörében eljárva – elrendelte szmogriadó riasztási fokozatát.

Részletek

A 95. születésnap

A debreceni Tóth Sándorné 95 éves lett 2017. január 17-én. Ebből az alkalomból otthonában köszöntötte őt Papp Viktor önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 5.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy 2017. január 4-én – szerdán – a levegőminőség javult, és a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke már egyik mérőállomáson sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, (75 μg/m3) és az egészségügyi határérték alá csökkent mindhárom állomáson.

Részletek

Díjazandók javasolhatók

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a hagyományokhoz híven – és 53/1997. (XII. 20.) Kr. rendelete alapján – április 11., a város napja alkalmából díszpolgári címet, Pro Urbe-, mecénás- és sajtódíjat adományoz.

Részletek

2017. augusztus 24., csütörtök
Bertelan