Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Díjazandók javasolhatók

2016. január 4., hétfő

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a hagyományokhoz híven – és 53/1997. (XII. 20.) Kr. rendelete alapján – április 11., a város napja alkalmából díszpolgári címet, Pro Urbe-, mecénás- és sajtódíjat adományoz.

A „Debrecen Város Díszpolgára” kitüntető cím adományozásával a közgyűlés kifejezésre juttatja nagyrabecsülését azok iránt, akik egész életükben a város és lakossága érdekében példamutatóan munkálkodtak. Ezzel ismeri el azok életművét, akik maradandót alkottak és ezzel hozzájárultak a város szellemi és anyagi gyarapodásához. E címmel tüntethető ki az, aki városunk nemzetközi hírnevét tovább erősítette.
„Debrecen Város Pro Urbe-díja” elismerést adományoz a közgyűlés a városunk érdekében kifejtett jelentős tevékenység elismeréseként azon természetes és jogi személynek, közösségnek, aki/amely éveken keresztül munkálkodott a helyi társadalom javára az emberi tevékenység bármely területén.
„Debrecen Város Mecénása” díj adományozható a város gyarapodását, fejlődését szolgáló, ellenszolgáltatás nélküli, jelentős anyagi támogatás elismeréseként – egyénnek és közösségnek egyaránt.
„Debrecen Város Sajtódíja” elismerés adományozható az elektronikus vagy írott sajtóban dolgozó újságírónak a városról való objektív tájékoztatás, a város népszerűsítése, az elért eredmények publikálása terén nyújtott kiemelkedő és magas színvonalú tevékenysége elismeréseként.
Az adományozásra javaslatot tehetnek a város polgármesterénél: az önkormányzat képviselői, bizottságai, Debrecen város díszpolgárai és korábban kitüntető díjában részesített polgárai, a város közigazgatási területén működő intézmények, gazdasági egységek, tudományos intézetek, egyházak, társadalmi és civil szervezetek, továbbá korábban és a javaslattétel időpontjában is Debrecenben lakó vagy itt munkahellyel rendelkező polgárok. (Önjelölés nem fogadható el érvényes javaslatként.)
A fenti elismerések adományozására irányuló javaslatok beérkezésének határideje: 2016. február 11.
A javaslattételhez kötelezően szükséges formanyomtatvány a Régi Városháza (Piac utca 20.) portáin, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztályán (Piac u. 20., I. emelet 49. számú iroda), valamint az Új Városháza (Kálvin tér 11. szám) lift előtti portaszolgálatánál szerezhető be, vagy letölthető a www.debrecen.hu honlapról, ahol az eddigi kitüntetettek névsora is megtekinthető.

Javaslattételi lap

Határokon átívelő gyermekvédelem

A Szociális és Gyermekjóléti Főigazgatóság szervezésében az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával kezdődött meg 2016. június 22-én a három napos Kárpát-medencei Gyermekvédelmi Konferencia a debreceni Kölcsey Központban.

Részletek

Túl a félmillió utason a Wizz Air Debrecenben

Négy évvel ezelőtt indította el az első debreceni járatát a Wizz Air. 2012 óta félmilliós utasforgalmat ért el a diszkont légitársaság a légikikötőben, ami tavaly óta az egyik bázis reptere.

Részletek

A pillanat művészete

A Kölcsey Központban 2016. június 16-án nyitották meg a 34. Magyar Sajtófotó Kiállítás anyagát bemutató tárlatot.

Részletek

Polónyi István munkássága a Modemben

Vonalak és felületek – Tartószerkezetek művészete címmel kiállítás nyílt a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban 2016. június 16-án, mely Polónyi István mérnök-professzor munkásságát mutatja be.

Részletek

Új Főnix Terv: Hiszünk Debrecenben

Új repülőjáratok indulnak, a Főpályaudvar építése miatt közlekedési csomópontokat alakítanak át, hamarosan indulhat a Csokonai Nemzeti Színház épületének felújítása – ezekről is beszélt a polgármester az Új Főnix Tervről tartott tájékoztatóján.

Részletek

2016. június 26., vasárnap
János, Pál