Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Díjazandók javasolhatók

2016. január 4., hétfő

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a hagyományokhoz híven – és 53/1997. (XII. 20.) Kr. rendelete alapján – április 11., a város napja alkalmából díszpolgári címet, Pro Urbe-, mecénás- és sajtódíjat adományoz.

A „Debrecen Város Díszpolgára” kitüntető cím adományozásával a közgyűlés kifejezésre juttatja nagyrabecsülését azok iránt, akik egész életükben a város és lakossága érdekében példamutatóan munkálkodtak. Ezzel ismeri el azok életművét, akik maradandót alkottak és ezzel hozzájárultak a város szellemi és anyagi gyarapodásához. E címmel tüntethető ki az, aki városunk nemzetközi hírnevét tovább erősítette.
„Debrecen Város Pro Urbe-díja” elismerést adományoz a közgyűlés a városunk érdekében kifejtett jelentős tevékenység elismeréseként azon természetes és jogi személynek, közösségnek, aki/amely éveken keresztül munkálkodott a helyi társadalom javára az emberi tevékenység bármely területén.
„Debrecen Város Mecénása” díj adományozható a város gyarapodását, fejlődését szolgáló, ellenszolgáltatás nélküli, jelentős anyagi támogatás elismeréseként – egyénnek és közösségnek egyaránt.
„Debrecen Város Sajtódíja” elismerés adományozható az elektronikus vagy írott sajtóban dolgozó újságírónak a városról való objektív tájékoztatás, a város népszerűsítése, az elért eredmények publikálása terén nyújtott kiemelkedő és magas színvonalú tevékenysége elismeréseként.
Az adományozásra javaslatot tehetnek a város polgármesterénél: az önkormányzat képviselői, bizottságai, Debrecen város díszpolgárai és korábban kitüntető díjában részesített polgárai, a város közigazgatási területén működő intézmények, gazdasági egységek, tudományos intézetek, egyházak, társadalmi és civil szervezetek, továbbá korábban és a javaslattétel időpontjában is Debrecenben lakó vagy itt munkahellyel rendelkező polgárok. (Önjelölés nem fogadható el érvényes javaslatként.)
A fenti elismerések adományozására irányuló javaslatok beérkezésének határideje: 2016. február 11.
A javaslattételhez kötelezően szükséges formanyomtatvány a Régi Városháza (Piac utca 20.) portáin, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztályán (Piac u. 20., I. emelet 49. számú iroda), valamint az Új Városháza (Kálvin tér 11. szám) lift előtti portaszolgálatánál szerezhető be, vagy letölthető a www.debrecen.hu honlapról, ahol az eddigi kitüntetettek névsora is megtekinthető.

Javaslattételi lap

Ilyen lehet majdan a Dósa nádor tér

Bordás Péter nyerte a Dósa nádor tér és környezete átalakítására április végén kiírt tervpályázatot – jelentette be sajtótájékoztatón 2016. augusztus 25-én Barcsa Lajos alpolgármester és China Tibor főépítész.

Részletek

Tanszergyűjtést szervez a Debreceni Karitatív Testület

A tanévkezdés sokakra ró komoly terhet. Új, régi, vagy nem használt tanszerekkel segítené a rászoruló családokat a testület.

Részletek

Erdő Péter áldotta meg a debreceni virágkocsit

Szent István öröksége és a Szent Korona üzenete a nemzet egysége – mondta Esztergomban Papp László, Debrecen polgármestere.

Részletek

Nézőcsúcsot döntenének a Campus Fesztiválon

A 2015-ös rekordot is túlszárnyalnák a 2016-os fesztiválon. Ebben az évben már nem lesz készpénzes fizetés.

Részletek

Elhunyt Tréfás György operaénekes

Tréfás György 1931-ben született Budapesten, zenei tanulmányait magánúton végezte Dr. Werner Alajos, Makai Mihály és Hetényi Kálmán növendékeként.

Részletek

2016. augusztus 29., hétfő
Beatrix, Erna