Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Jelentse be lakóhelyét!

2010. április 30., péntek

A jogszabályok szerint Magyarországon mindenkinek rendelkeznie kell lakóhellyel. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium azt kérte az önkormányzatoktól, hogy rendezzék e téren a helyzetet.

Országos szinten sok az olyan állampolgár, akinek nincs lakóhelye, csak „tartózkodási helye". Pedig a jogszabályok értelmében kötelező, hogy mindenkinek legyen lakóhelye.  Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium ezért állásfoglalást adott ki, és azt kérte az önkormányzatoktól, hogy rendezzék e téren a helyzetet. Debrecenben közel 1700–1800 állampolgár nem rendelkezik állandó bejelentett lakcímmel, hanem csupán tartózkodási helyük, illetve települési szintű címük van.  Lakóhelynek az a hely minősül, ahol az adott személy él, tartózkodási helynek pedig az a lakcím számít, ahol a polgár három hónapot meghaladóan, a lakóhelye végleges elhagyása nélkül tartózkodik – tájékoztatott Halasiné Győri Lívia, a debreceni polgármesteri hivatal okmányosztályának vezetője.
A debreceni polgármesteri hivatal felhívja azoknak az állampolgároknak a figyelmét, akiknek hiányzik az állandó lakcímük, hogy bejelentési kötelezettségüknek tegyenek eleget – régi lakcímkártyájuk ingyenes cseréjével –  a Kálvin tér 11. alatti Új Városházán.  Ehhez az 52/517-650-es telefonszámon, az önkormányzat honlapján ( www.debrecen.hu), vagy személyesen, a Kálvin tér 11. alatti földszinti ügyfélszolgálat automatája segítségével kérhetnek időpontot. Ügyfélfogadások: hétfőnként 8 és 15 óra; kedden és csütörtökön 8 és 17 óra; szerdán és pénteken 8 és 12 óra (ebédidő: 12 és 12.30 óra között).

Szmogriadó riasztási fokozatának elrendelése, 2017. január 23.

Debrecen polgármestere – levegőtisztaság-védelmi hatáskörében eljárva – elrendelte szmogriadó riasztási fokozatát.

Részletek

A 95. születésnap

A debreceni Tóth Sándorné 95 éves lett 2017. január 17-én. Ebből az alkalomból otthonában köszöntötte őt Papp Viktor önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 5.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy 2017. január 4-én – szerdán – a levegőminőség javult, és a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke már egyik mérőállomáson sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, (75 μg/m3) és az egészségügyi határérték alá csökkent mindhárom állomáson.

Részletek

Díjazandók javasolhatók

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a hagyományokhoz híven – és 53/1997. (XII. 20.) Kr. rendelete alapján – április 11., a város napja alkalmából díszpolgári címet, Pro Urbe-, mecénás- és sajtódíjat adományoz.

Részletek

Szépségkirálynői játékadományozás

A Magyarok Világszépe Szépségverseny 2016 augusztusában Debrecenben rendezett döntőjének nyertese, Harkányi Cintia szépségkirálynő jótékonysági munkája keretében öt debreceni óvoda, valamint a gyermekvédelmi intézmény részesült nagy értékű játékadományban.

Részletek

2017. július 23., vasárnap
Lenke