Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Szmogriadó riasztási fokozatának elrendelése

2017. január 23., hétfő

KÖZLEMÉNY

Levegőtisztaság-védelmi hatáskörömben eljárva meghoztam a következő határozatot:

1. Elrendelem Debrecen Megyei Jogú Város közigazgatási területén a szmogriadó riasztási fokozatát.

2. Debrecen város közigazgatási területén TILOS a kerti hulladék (pl. avar, fanyesedék, stb.) és a lábon álló növényzet (tarló) nyílt színi égetése! Továbbá a napokban saját és környezetük egészsége érdekében tartózkodjanak mindenféle nyílt színi tűzgyújtástól.

3. A légszennyezettség további romlását kerülendő, felkérem a lakosságot, hogy
3.1. kerüljék a személygépjáművek (főként dízel üzeműek) használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan,
3.2. fűtésnél (amennyiben lehetőségük van rá) a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben,
3.3. kérem, hogy azokban az útkereszteződésekben, ahol a forgalomirányító jelzőlámpákon visszaszámláló van, a zöld jelzésig várakozva állítsák le gépjárműveik motorját.

4. Elrendelem határozatom hirdetményi úton való közlését és közzétételét.

Debrecen, 2017. január 23.
 
Papp László
Debrecen Megyei Jogú Város
polgármestere

A 95. születésnap

A debreceni Tóth Sándorné 95 éves lett 2017. január 17-én. Ebből az alkalomból otthonában köszöntötte őt Papp Viktor önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Részletek

Lakossági tájékoztatás, 2017. január 5.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Debrecen város lakosságát, hogy 2017. január 4-én – szerdán – a levegőminőség javult, és a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke már egyik mérőállomáson sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, (75 μg/m3) és az egészségügyi határérték alá csökkent mindhárom állomáson.

Részletek

Díjazandók javasolhatók

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a hagyományokhoz híven – és 53/1997. (XII. 20.) Kr. rendelete alapján – április 11., a város napja alkalmából díszpolgári címet, Pro Urbe-, mecénás- és sajtódíjat adományoz.

Részletek

Szépségkirálynői játékadományozás

A Magyarok Világszépe Szépségverseny 2016 augusztusában Debrecenben rendezett döntőjének nyertese, Harkányi Cintia szépségkirálynő jótékonysági munkája keretében öt debreceni óvoda, valamint a gyermekvédelmi intézmény részesült nagy értékű játékadományban.

Részletek

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra