Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszék

I. Sebészeti aneszteziológia és fájdalom ambulancia
II. Sebészeti aneszteziológia
Szájsebészeti aneszteziológia
Szemészeti aneszteziológia
Szívsebészeti aneszteziológia
Szülészeti és belgyógyászati aneszteziológia
Cardiovascularis aneszteziológia

Részletek


BELGYÓGYÁSZATI INTÉZET III. sz. Belgyógyászati Klinika

Gerontológiai Kutatócsoport
Geriátriai Tanszék
Immunológiai Kordináló Intézet
Klinikai Immunológiai Tanszék
Reumatológiai Tanszék  

Részletek


Bőrgyógyászati Klinika

A Bőrgyógyászati, ill. Bőr- és Nemikórtani Klinika 1921-ben kezdte meg működését Neuber Ede professzor irányítása alatt. Nagy gondot fordítottak a szakoktatás didaktikai feltételeinek biztosítására. Neuber Ede 1921-tol 1938-ig volt a Bőr- és Nemibeteg Klinika igazgatója. Az 1921/22-es egyetemei évkönyv adatai szerint Neuber Ede kinevezése idején a Bőrgyógyászati Klinika ideiglenesen a Városi Kórház épületében volt elhelyezve 4 kórteremben, 80 ágyal.

Részletek


Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika

A Debreceni Orvostudományi Egyetem (DOTE) Fül-Orr-Gégeklinikája 1931-ben a budapesti fül-orr-gége klinika után másodikként alakult meg az országban. Az akkor még 12 ágyas klinika napjainkra európai színvonalú intézetté fejlõdött.
Évente 3200 fekvõ beteg kezelése történik 60 ágyon. A járóbeteg szakambulanciák (általános fül-orr-gégegyógyászat, audiológia, phoniátria, otoneurológia, rhinológia, logopédia, faciális diagnosztika) forgalma meghaladja az évi 50000 beteget. A hagyományos orr-, torok-, gége-, és fülmûtétek mellett endoscopos sebészeti, gégészeti mikrokirurgiai, hallásjavító fülmikrosebészeti, lézersebészeti beavatkozások történnek. Emelkedik a fej-nyak sebészeti nagymûtétek és a plasztikai célú beavatkozások száma

Részletek


Gyermekklinika

A debreceni Gyermekklinika Kelet-Magyarország vezető gyermekgyógyászati intézménye, 1924 óta fogadja a régió fekvő- és járóbetegeit. A klinika főépületében és a hozzátartozó pavilonokban kerülnek elhelyezésre a betegek. Feladata Debrecen város 18 év alatti gyermekeinek teljes körű ellátása, valamint számos speciális betegségcsoport esetében Hajdú-Bihar megye, sőt,  a kelet-magyarországi régió gyermekeinek korszerű kivizsgálása és kezelése. A gyógyító munka elválaszthatatlan a színvonalas oktató és az igényes tudományos kutatómunkától.

Részletek


Idegsebészeti Klinika

1987. február 1-jével alakult meg az Idegsebészeti Klinika, bár idegsebészeti tevékenység 1921 óta folyik. 1987. júliusában nevezték ki Tóth Szabolcs egyetemi tanárt az intézet élére. Mûködése alatt továbbfejlõdött a idegsebészeti munka, gyarapodott a felszerelés. Ezer fölé emelkedett az évi mûtéti szám. Szakambulanciák alakultak ki. A megnövekedett feladatok ellátásába aneszteziologusok és neuroophthalmologus kapcsolódott be. Elkezdõdött az idegsebészeti ismeretek oktatása angol és magyar nyelven. 1988-tól elérhetõ vált a CT, késõbb az MR valamint DSA és PET vizsgálatok.

Részletek


Kardiológiai Klinika

A debreceni kardiológia fejlődését nem kismértékben befolyásolta a II. Sebészeti Klinikán folyó szívsebészeti tevékenység, mely az 1960-as évek elején kezdődött. Az első szívműtétet Debrecenben, 1963-ban végezték, az első nyitott szívműtétet 1968-ban. A debreceni sívsebészet igazi fejlődése 1972-ben indult meg, majd 1983-tól rohamléptekben elkezdődött az ország egyik legkorszerűbb szívsebészeti centrumának kialakítása

Részletek


Pszichiátriai Tanszék

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Pszichiátriai Tanszéke létrehozása óta dinamikus fejlődésen ment keresztül és a harmadik évezred kezdetére a hazai pszichiátria egyik legkiemelkedőbb oktatási és tudományos centrumává vált.
A XX. század robbanásszerű tudományos fejlődése, újszerű népegészségügyi igényei a korábban sem egységes szakmai közösséget szemléletben, tudásanyagban specializálták és szakmapolitikailag szétválasztották. E specializáció jegyében vált ki az Ideg- és Elmeklinikából 1980-ban az Idegsebészeti Klinika, majd jött létre 1992-ben a Klinika Önálló Pszichiátriai Részlege, majd 1995-ben a Pszichiátriai Tanszék (PT), mely igazgatásilag , gazdálkodásában, a pszichiátria elméletének és gyakorlatának fejlesztésében a DE OEC egyéb klinikáival egyező önállósággal bír.

Részletek


Ortopédiai Klinika

A klinika fõ profiljai: általános felnõtt ortopédia, endoprotetika, artroszkópos sebészet, gerincsebészet, gyermek ortopédia,- csontdaganatok kezelése, reumatológiai betegségek mûtéti kezelése, poszttraumás esetek mûtéti megoldása.

Részletek


BELGYÓGYÁSZATI INTÉZET I.sz Belgyógyászati Klinika

Mûveseállomás
Anyagcsere Betegségek Tanszék
Endokrin Tanszék
Klinikai Farmakológiai Tanszék
Nefrológiai Tanszék  

Részletek


BELGYÓGYÁSZATI INTÉZET II. sz. Belgyógyászati Klinika

Gasztroenterológiai Tanszék 
Hematológiai Tanszék
Hemosztaziológiai Tanszék
Ritka Betegségek Tanszék

Részletek


2017. július 23., vasárnap
Lenke


Infobox

Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum

Cím: Nagyerdei krt. 98.
4012 Debrecen
Telefon: +36 (52) 411-717 (automata)
+36 (52) 411-600,
+36 (52) 489-400 (operátor)