Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára

Az ország második legnagyobb könyvtára egységes egyetemi könyvtári rendszerként működik. A rendszer tagjai szakterületükön a teljességre törekedve gyűjtik, feltárják, rendelkezésre bocsátják és közvetítik a hazai és nemzetközi szakirodalom hagyományos és elektronikus hordozókon megjelenő dokumentumait.

Részletek


Méliusz Juhász Péter Könyvtár

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár (www.meliusz.hu) 2013 januárjában jött létre Debreceni Városi Könyvtárnak a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központba történő beolvadásával. Az új intézmény kettős feladatot tölt be: egyrészt Hajdú-Bihar megye teljes területén szolgáltat – negyvenegy ötezer főnél kisebb településen működteti a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszert –, másrészt ellátja a várost: Debrecen polgárai a központi könyvtár mellett tizenkét fiókintézményben és öt könyvtár ponton keresztül vehetik igénybe szolgáltatásait. Az intézmény arra törekszik, hogy minden érdeklődő lakóhelyéhez közel juthasson hozzá a számára szükséges könyvtári szolgáltatásokhoz. Az egységek olvasótáboruk igényeihez igazodva gyűjtik a hazai és a külföldi szép- és szakirodalmat, napi- és hetilapokat vásárolnak, biztosítják a helyben olvasás és a tájékozódás lehetőségét. A könyvtárosok tájékoztató munkáját segíti a mindenütt meglévő kézi- és segédkönyvtári állomány, valamint az interneten elérhető források. Könyvtárközi kölcsönzéssel a gyűjteményben nem szereplő dokumentumokat, vagy azok másolatát más könyvtárakból beszerzik. A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer révén a falvak, kistelepülések lakói számára közvetítik a hazai könyvtári rendszer egésze által nyújtott szolgáltatásokat.A MÉLIUSZ a megye és a város minden részén jelen van: Közel az olvasóhoz.https://www.youtube.com/watch?v=j23F8NiRU1I
Részletek

Tiszántúli Református Egyházkerületi és Kollégiumi Nagykönyvtár

A könyvtár egy 1538 óta folyamatosan működő, évszázadokon át bölcseleti, teológiai és jogi fakultással is rendelkező főiskola szolgálatában formálódott. Színvonalas iskola soha nem működhetett könyvtár nélkül, így az intézmény minden bizonnyal egyidős a Református Kollégiummal.

Részletek


2017. július 22., szombat
Magdolna