Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Petőfi Emlékkönyvtár

2015. július 31., péntek

A könyvtár együtt épült a lakóteleppel a Dobozi-lakótelep és a Fényes udvar centrumában, és1976-ban adták át a lakosságnak. Nevét egy országos pályázaton kapta, melyet Petőfi Sándor születésének 150. évfordulója alkalmából hirdettek meg könyvtárak létesítésére azon települések számára, ahol Petőfi rövidebb-hosszabb ideig élt.

1986-ban az állomány tematikus elrendezésével családi könyvtárrá alakult a könyvtár, ezzel is segítve az olvasókat a válogatásban. A könyvtárosok kisebb terek kialakításával, sok ülőhellyel, otthonos környezet megteremtésével tették vonzóvá látogatóik számára az itt töltött időt.

A gyermekrészleg kuckóiban mesék, versek, ifjúsági regények, ismeretterjesztő könyvek közül válogathatnak a gyerekek. A felnőttek számára jelentős mennyiségű szépirodalmi művet kínálnak, de megtalálhatók közérdeklődésre szánt ismeretterjesztő könyvek is. A könyvtár munkatársai jó kapcsolatot ápolnak a körzetben lévő óvodákkal, iskolákkal, így évente több mint száz foglalkozást tartanak igény szerint: iskolai tananyag kiegészítését, kötelező olvasmányok feldolgozását, kézműves foglalkozásokat, vetélkedőket, stb.

Megalakulása óta közművelődési feladatokat is ellát a könyvtár: kiállításokat, előadásokat szerveznek. Több klub is otthonra talált az intézményben: a csipkekészítő kör országosan ismert, sok érdeklődő, tanulni vágyó ismerte meg ezt a kézimunkát segítségükkel. A Rizikó klub egészségmegőrző tevékenységet vállal fel a lakótelepen élők körében.

2017. július 29., szombat
Márta, Flóra

Infobox

Cím: 4029 Debrecen, Víztorony u. 13.
Tel.: 52/413-471
E-mail: petofi@meliusz.hu
Honlap: www.meliusz.hu/tartalom/-/tartalom/2015/06/24/nyugdijasok-haza-konyvtar-38391
A könyvtár nyitva tartása a Méliusz Könyvtár weboldalán olvasható (www.meliusz.hu).