Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Színházak

Debrecen színházi életének gazdagsága párját ritkítja a magyar vidéki városok körében. Két kőszínháza, a Csokonai Színház és a Vojtina Bábszínház mellett, számos amatőr- és alternatív színház is hozzájárul a város színházi életének változatosságához. A mintegy másfél évszázados múltra visszatekintő Csokonai Színház a debreceni színjátszás központi műhelye. A dráma, tác- és operatagozattal működő, három játszóhellyel is rendelkező színház rendkívül gazdag repertoárja minden korosztály számára kínál igényes előadást. Klasszikus operák, népszerű operettek, musicalek, a világirodalom híres színjátékai ugyanúgy megtalálhatók a műsorában, mint a kortárs magyar irodalom drámái. A városban található Közép-Európa egyik legszínvonalasabb bábszínháza, a Vojtina, mely nem csupán színházi produkciókkal, de tematikus játszóházakkal és kiállításokkal is várja a közönséget.
Tovább

Múzeumok, galériák

A Debrecenbe látogatók egyik legkedveltebb célpontja a Déri Múzeum Munkácsy-termében lévő világhírű Krisztus-trilógia, ugyanakkor érdemes felkeresni az Irodalmi Múzeumot és a Holló László Emlékmúzeumot is. A város bővelkedik a főként magántulajdonban lévő kortárs galériákban, emellett Debrecen büszkélkedhet a vidéki Magyarország legnagyobb kiállítóterével a Modern és Kortárs Művészeti Központban.
Tovább
Zenekarok, együttesek


Nagy hagyományai vannak a muzsikának a cívisvárosban, amit mi sem bizonyít jobban, mint a számos könnyű- és komolyzenei együttes, valamint kórus működése. Ez a sokszínűség biztosítja a nap mint nap a városban a bőséges koncertkínálatot, ugyanakkor több nagy múltra visszatekintő fesztiválnak is helyszíne évről évre Debrecen. A Bartók Béla Nemzetközi Kórusfesztivál, a Debreceni Dzsesszfesztivál és a Katonazenekari Fesztivál egyaránt felejthetetlen élményt nyújt a zene szerelmeseinek.
Tovább2017. július 22., szombat
Magdolna