Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Boldogfalva Óvoda

2016. június 9., csütörtök

A Boldogfalva Óvoda székhelye Debrecen belvárosában helyezkedik el, telephelye Pallagon erdei övezetben.
Esztétikus környezetben, ideális csoportlétszámmal (20-25 fő), a Tevékenységközpontú Óvodai Pedagógiai Program adaptációjával dolgozunk, őrizve  hagyományainkat.
Az óvoda székhelyén természetes alapanyagú eszközökkel gazdagon felszerelt csoportszobák, a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségek, tornaterem, játszóudvar, saját főzőkonyha áll rendelkezésünkre.
Az óvoda só-klímaterápiás foglalkoztató szobájában a gyermekek heti 30 percet tartózkodnak, játszanak. Egészségmegőrző, immunerősítő szerepe jelentős. A gyermekcsoport szervezés életkor szerint történik.
Pallagon lévő óvodánkban egészséges, erdei környezetben családias hangulatban nevelkednek az ide járó gyermekek. Nagy területű, növényzettel teli udvar, esztétikus, gazdagon felszerelt csoportszobák és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségek állnak a gyermekek rendelkezésére. Az óvoda 45 férőhelyes, vegyes életkorú csoportok szerveződnek. 

Gyermekképünk:
Az óvodáskorú gyermekek testi, szellemi fejlődésének megvannak az életkornak megfelelő állomásai. Ezeket a maga fejlettségének és fejlődésének természetes ütemén, "járásán" keresztül kell elérnie és meghaladnia.

Óvodakép:
A pedagógiailag segített, ösztönzött szocializáció minél teljesebb megvalósítására törekszünk. Ez komplex életfeladat, a szociális tanulás intenzív formája. A 3-7 éves korú gyermekek életkorának megfelelően olyan nevelési-képzési programot valósítunk meg, amely a továbbiakra nézve meghatározó jellegű. Értékrendünkben első helyen a gyermekek egyéni ütemű fejlesztése áll a játék prioritását szem előtt tartva.

Nevelési célkitűzésünk:
A gyermekek társadalmi gyakorlatra való általános felkészítése, amely magában foglalja a teljes gyermeki személyiség fejlesztését, az életre való felkészítést, az iskolai életmódhoz, szándékos tanuláshoz szükséges képességek fejlesztését a tevékenységeken keresztül és a tevékenységek által. A kommunikációra és a kooperációra való képesség kialakítására törekszünk valamennyi nevelési helyzetben.

Mellékletek:


Boldogfalva Óvoda - Alapító okirat

2017. július 23., vasárnap
Lenke

Infobox

Boldogfalva Óvoda
Székhelye: 4025 Debrecen, Boldogfalva  u. 3/A. Tel: 52/315-723

Telephelye: 4002 Debrecen-Pallag, Manninger Gusztáv  u. 6. Tel: 52/442-177

Intézményvezető: Sárkányné Gazda Ágota 

Email: boldogfalva@ovoda.debrecen.hu

Honlap cím: www.boldogfalvaovi.hu 

Fenntartó:
Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata