Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Múzeumok Éjszakája

Debrecen legnagyobb múzeumai idén is rengeteg érdekes és egyedi programmal várják a közönséget június 21-én, a múzeumok éjszakáján, egészen hajnalig.

Részletek


Alföld


Negyvenhat alkotó - köztük például Csontváry Kosztka Tivadar, Fényes Adolf és Mednyánszky László - csaknem százötven műve látható az Alföld - Történetek kétszáz év magyar képzőművészetéből című tárlaton, amely május 10-én nyílt meg a debreceni Modemben.

Részletek


32. Magyar Sajtófotó kiállítás

Május 30-án nyílik  Kölcsey Központban a 32. Magyar Sajtófotó kiállítás. A szervezők felhívására 310 pályázó mintegy tízezer képpel pályázott. A képeket ezúttal is nemzetközi zsűri értékelte. A díjazott sajtófotókból álló kiállítás az idén is hű tükörképét adja az előző esztendőnek.

Részletek

Nagy József kiállítása a Modemben

A Modem harmadik emeleti kiállítóterében március 26-tól, szerdától látható a Miniatúrák című kamaratárlat, amely Nagy József (nemzetközileg ismert nevén Josef Nadj) táncművész és koreográfus ötven lapból álló tusrajzsorozatát mutatja be.

Részletek

Megnyílt a 23. Tavaszi Tárlat

Az immár tradícióvá vált, s az idén 23. alkalommal megrendezett tavaszi tárlat azt is mutatja, hogy Debrecennek milyen ereje van a képzőművészetben, a festészetben, a szobrászatban, a grafikában, a fotóművészetben - mondta Kósa Lajos polgármester március 9-én, a Tavaszi Tárlat megnyitóján a Kölcsey Központban.

Részletek

XXIII Debreceni Tavaszi Tárlat

A huszonharmadik alkalommal megrendezett tárlat a régió kiemelkedő jelentőségű művészeti eseménye, amelyen Debrecen és Hajdú-Bihar megye hivatásos képzőművészei látják vendégül a kortárs képzőművészet, a helyi értékek iránt érdeklődőket.

Részletek

Egy héttel tovább látható

A MAG alkotói csoport tárlata a nagy érdeklődésre való tekintettel egy héttel tovább, február 28-ig lesz látogatható a a Belvárosi Galériában

Részletek

Képzőművészet és zene összjátéka

A kortárs művészet népszerűsítése és a két intézmény kapcsolatának erősítése érdekében együttműködést kötött a debreceni Modem és a Kodály Filharmónia. Az erről szóló megállapodást Kukla Krisztián, a Modem igazgatója és Somogyi-Tóth Dániel, a Kodály Filharmónia igazgatója, művészeti vezetője írta alá 2013. november 22-én.

Részletek

Természetrajz

A test és a természet új értelmezését járja körül az a kiállítás, amely október 11-én nyílt MODEM előterében Természetrajz címmel. A tárlat a test, a természet, az élet határait járja körül tizenkét, teljességgel mai designötleten keresztül.

Részletek

Linkek

A Valóság Lelke


A Valóság Lelke címmel Vencsellei István fotóművész születésének 80. évfordulója alkalmából nyilt kiállítás a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében június 17-én.

Részletek

Nagy ég


Május 9-én nyílt meg a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében a  Nagy Ég!  című tárlat, amely a Debrecenhez kötődő festőművészek alföld-tematikájú műveit vonultatja fel.

Részletek

Évforduló híján


Grela Aleksandra és Kónya Ábel képzőművészek nem jubileumi kiállítása nyílt a Sesztina Galériában.

Részletek

Múzeumfejlesztési program

Összesen 300 millió forintot nyert 57 hazai önkormányzati fenntartásban lévő múzeum, kiállítóhely és tájház szakmai programok megvalósítására idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán - közölte Halász János kulturális államtitkár október 10-én a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban.

Részletek

Kortárs képzőművészek


„A képzőművészeti megnyilvánulások elsősorban azt a területet jelentik, ahol az ember transzcendens irányú kérdéseit felteheti és arra, sajátos módon, válaszokat kaphat, legyen akár alkotó, vagy akár befogadó-újraalkotó.” Kónya Ábel
Tovább

Fotóművészek


Máthé András, Seres Géza, Oláh Tibor, Varga Tamás, Vencsellei István, Süli István, Hapák József
Tovább

Építészet


Debrecen mai építészeti arculata jellemzően XIX-XX. századi. A belváros karakterét alapvetően a későeklektikus, szórványként a szecessziós és klasszicista építőstílus határozza meg. A város építészettörténetét a pusztulás és az újjáépülés egyre gyorsabb ütemű váltakozása jellemzi, majd a hetvenes években a panel diktatúrája torzította építészeti arculatát.
Tovább