Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

XXVI. Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklór Fesztivál


Nyár derekán ismét kóruszenével telnek meg a város terei, hiszen ismét itt a világ egyik legismertebb kortárs kóruszenei eseménye, a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál, melyen ezúttal 15 énekkar méretteti meg magát a világ minden tájáról.

Részletek

A nagy háború eseményei, emlékei, hősei


A nagy háború eseményei, emlékei, hősei címmel az első  világháború kitörésének századik évfordulója alkalmából rendezett  kiállítás látható Debrecenben a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és  Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ Toborzó Tantermében.

Részletek

Múzeumok Éjszakája

Debrecen legnagyobb múzeumai idén is rengeteg érdekes és egyedi programmal várják a közönséget június 21-én, a múzeumok éjszakáján, egészen hajnalig.

Részletek

A tiszta beszéd varázsa


A fővárosban dedikálta a fiatal debreceni irodalomtörténész Lajtos Nóra könyhétra megjelent, a tiszta beszéd varázsa című könyvét.

Részletek

A Valóság Lelke


A Valóság Lelke címmel Vencsellei István fotóművész születésének 80. évfordulója alkalmából nyilt kiállítás a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében június 17-én.

Részletek

Az olvasás felelősség


Olvasni felelősség, alig kisebb, mint írni" - mondta megnyitóbeszédében Esterházy Péter Kossuth-díjas író az ünnepi könyvhét debreceni megnyitóján.

Részletek

Évadzáró


Mozgalmas évadot zár 2013/2014-ben a Kodály Filharmónia két együttese. A klasszikusok évadaként meghirdetett szezonban igazán szép pillanatoknak örülhettek a Kodály Filharmonikusok zenészei és a Kodály Kórus énekesei, ilyen volt például a zenekar fennállásának kilenc évtizedes jubileuma és a nagy sikerű kínai koncertkörút, vagy a Kodály Kórus turnéja Ennio Morriconéval.

Részletek

Nyári Színházi Esték


Az újjáépített Nagyerdei Szabadtéri Színpad ad otthont az idei nyári színházi esték produkcióinak június 15-től.

Részletek

A következő évad bemutatói a Csokonai Színházban


A Csokonai Színház idei szezonja a görög drámák jegyében fogant, a 2014/15-ös évad előadásai a középkor és a kereszténység világához kapcsolódnak majd, hol szorosabb hol lazább szálakkal. De hasonlóan az ideihez, jövőre is sokszínűségre törekszik a színház.

Részletek

Alföld


Negyvenhat alkotó - köztük például Csontváry Kosztka Tivadar, Fényes Adolf és Mednyánszky László - csaknem százötven műve látható az Alföld - Történetek kétszáz év magyar képzőművészetéből című tárlaton, amely május 10-én nyílt meg a debreceni Modemben.

Részletek

32. Magyar Sajtófotó kiállítás

Május 30-án nyílik  Kölcsey Központban a 32. Magyar Sajtófotó kiállítás. A szervezők felhívására 310 pályázó mintegy tízezer képpel pályázott. A képeket ezúttal is nemzetközi zsűri értékelte. A díjazott sajtófotókból álló kiállítás az idén is hű tükörképét adja az előző esztendőnek.

Részletek

Nagy ég


Május 9-én nyílt meg a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében a  Nagy Ég!  című tárlat, amely a Debrecenhez kötődő festőművészek alföld-tematikájú műveit vonultatja fel.

Részletek

Nemzetközi bélyegkiállítás a Kölcseyben

Hunfilia 2014  elnevezéssel április 25-27. között a cívisvárosban került megrendezésre a 2014. év legrangosabb hazai bélyegkiállítása.

Részletek

Debreceni Költészeti Fesztivál


A Debreceni Költészeti Fesztivál 2003-ban indult útjára. A találkozó létrehozásával a szervezők a nyelv legmagasabb rendű megnyilvánulásának, a költészetnek kívántak teret biztosítani. Vallják: a költői szónak ereje van, amely az ember lelki-szellemi egységének egyik legfontosabb biztosítéka.

Részletek

Deborah


Hatalmas énekesi apparátussal és a régizene avatott tolmácsolóival, Németh Pállal és a Savaria Barokk Zenekarral hangzik fel március 27-én, Händel: Deborah című oratóriuma először Debrecenben, a Kodály Kórus közreműködésével.

Részletek

Svéd kórus nyerte a versenyek versenyét Debrecenben


A világ egyik legrangosabb és legnehezebb kórusversenye ért véget a hétvégén Debrecenben. A XXVI. Kórusmuzsika Európa Nagydíjáért idén négy kórus küzdött, két svéd, egy ír és egy Puerto Ricó-i.

Részletek

Nagy József kiállítása a Modemben

A Modem harmadik emeleti kiállítóterében március 26-tól, szerdától látható a Miniatúrák című kamaratárlat, amely Nagy József (nemzetközileg ismert nevén Josef Nadj) táncművész és koreográfus ötven lapból álló tusrajzsorozatát mutatja be.

Részletek

Az idén Debrecenben lesz a Kórusmuzsika Európa Nagydíja verseny


A kórusmuzsika egyik legfontosabb megmérettetésének tekintett Kórusmuzsika Európa Nagydíja versenynek az idén Debrecen ad otthont március 21- és 22-én

Részletek

Megnyílt a 23. Tavaszi Tárlat

Az immár tradícióvá vált, s az idén 23. alkalommal megrendezett tavaszi tárlat azt is mutatja, hogy Debrecennek milyen ereje van a képzőművészetben, a festészetben, a szobrászatban, a grafikában, a fotóművészetben - mondta Kósa Lajos polgármester március 9-én, a Tavaszi Tárlat megnyitóján a Kölcsey Központban.

Részletek

XXIII Debreceni Tavaszi Tárlat

A huszonharmadik alkalommal megrendezett tárlat a régió kiemelkedő jelentőségű művészeti eseménye, amelyen Debrecen és Hajdú-Bihar megye hivatásos képzőművészei látják vendégül a kortárs képzőművészet, a helyi értékek iránt érdeklődőket.

Részletek

Deszka Fesztivál

Idén tavasszal, március 21-29. között már nyolcadik alkalommal hívja meg vendégségbe a kortárs magyar drámákat színpadra állító hazai és határon túli társulatokat a Csokonai Színház.

Részletek

Kultúrházak éjjel-nappal

A Debreceni Művelődési Központ évek óta bekapcsolódik a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozatba. Országszerte több mint 400 művelődési és közösségi házban ezernél is több program várja a látogatókat ezen a hétvégén február 28. és március 2. között.

Részletek

Filmdalokkal is bizonyítottak a debreceni énekesek

Sikerrel zárult a Morricone-turné februári szakasza. Hat európai nagyvárosban, összesen mintegy 80 ezer néző előtt, hatalmas sikert arattak a zeneszerző vezényletével a közreműködők, köztük a Csokonai Színház énekkari művészeivel kibővített Kodály Kórus.

Részletek

Egy héttel tovább látható

A MAG alkotói csoport tárlata a nagy érdeklődésre való tekintettel egy héttel tovább, február 28-ig lesz látogatható a a Belvárosi Galériában

Részletek

Téltemetés


Téltemetés kezdődik a cívisvárosban 2014. február 18-tól. Ezzel majdnem egy hetes rendezvénysorozat veszi kezdetét Debrecenben, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvükre valót és közben elbúcsúztathatják a telet.

Részletek

A Debrecen Kultúrájáért Alapítvány díjátadója

A Debrecen Kultúrájáért Alapítvány a Magyar Kultúra Napja alkalmából alkotói ösztöndíjakat és Debrecen Kultúrájáért-díjakat adományozott 2014. január 21-én.

Részletek

Artúr, a cipőhorgász

Christian Paccoud három évvel a Képzeletbeli operett sikere után egy önálló gyerekdarabbal tér vissza a Csokonai Színházba. A darab 1996-ban született, francia óvodás gyerekek közreműködésével. Azóta Franciaországban folyamatosan játsszák, és idén megérkezett Debrecenbe is.

Részletek

A Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napján számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak Debrecenben. A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát.

Részletek

II. Farsangnyitó Debreceni Dalidó

A cívisváros hagyományait felelevenítő programokkal és újdonságokkal, például jégfarsanggal várja a vendégeket január 11-én a II. Farsangnyitó Debreceni Dalidó.

Részletek

2017. július 22., szombat
Magdolna


       Archívum 2013
       
       Archívum 2012
       
       Archívum 2011

       Archívum 2010

       Archívum 2009

       Archívum 2008