Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Debreceni Tavasz 2015

2015. március 6., péntek

A Debreceni Tavasz 2015-ben is színes és minden korosztály számára érdekes programokat kínál.

Újra megmutatkozhatnak Hajdú-Bihar megye képző- és iparművészei, vasárnap nyitják meg a 24. Tavaszi Tárlatot, és ezzel egy időben elkezdődik a két hónapon át tartó Debreceni Tavaszi Fesztivál.

A Kölcsey Központban most készítik elő a 24. Tavaszi Tárlatra azt a 99 képet, ami 64 alkotó munkáját mutatja be a közönségnek. Ide alkotónként öt 2014-nél nem régebbi alkotással lehetett nevezni. A zsűri nyolc művészt díjazott.

Komolay Szabolcs alpolgármester a beharangozó tájékoztatón azt mondta, a város támogatja, hogy minden évben bemutatkozhassanak a fiatal és idősebb művészek.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője kiemelte, a vasárnap kezdődő 25. Debreceni Tavaszi Fesztivált úgy szervezték, hogy az a családok számára nyújtson nívós kulturális programokat. Az összművészeti fesztivált koncertjével a Swing ála Django nyitja vasárnap este, sztárfellépőkkel a Kölcsey Központ nagytermében.

A Debreceni Tavasz programfüzete

Forrás: www.dehir.hu

Legfrissebbek

Közösen a kulturális és közösségi fejlődésért

2023-ban Magyarország egyik települése lesz Európa Kulturális Fővárosa. Debrecen is versenybe száll az előkelő címért.

Részletek

Vadász Endre emlékkiállítás

Vadász Endre festőművész képeiből nyílt emlékkiállítás a Modemben 2015. március 4-én. A tárlat 2015. május 31-ig tekinthető meg.

Részletek

"...összekötni az eget és a földet..."

A Magyar Kultúra Napján, 2015. január 22-én megnyílt a Makovecz Imre építész életművét bemutató kiállítás a Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében. A tárlat 2015. március 1-jéig látogatható.

Részletek

Koszorúzás a Magyar Kultúra Napján

A Magyar Kultúra Napja alkalmából koszorúzást tartottak a Kölcsey Központban 2015. január 22-én.

Részletek

2017. július 22., szombat
Magdolna